Autonehody si vyžádaly pět zraněných

Autonehoda v obci Zádveřice-Raková, foto: HZS Zlínského kraje
UHERSKÝ BROD, ZÁDVEŘICE-RAKOVÁ – Hasiči v sobotu zasahovali hlavně u autonehod. Ty si vyžádaly pět zraněných.

V sobotu dopoledne vyjížděli hasiči k autonehodě v Uherském Brodě. Řidič nezvládl jízdu a sjel z cesty. Přejel přes chodník, a nakonec se zastavil až na trávníků.

Na místo nehody okamžitě vyjela místní profesionální jednotka a hasiči z Uherského Hradiště. Když pomoc přijela na místo, byl řidič při vědomí. Hasiči mu nasadili krční límec a poté ho vytáhli ven z havarovaného vozu. Následně si zraněného muže převzala do péče zdravotnická záchranná služba.

Zasahující hasiči provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Místo potom předali dopravním policistům a vrátili se zpět na své stanice.

To ale nebyla poslední nehoda ve Zlínském kraji. V sobotu odpoledne vyjížděli hasiči také do obce Zádveřice-Raková, kde řidička sjela mimo silnici a narazila do vzrostlého stromu. V tu chvíli s ní v autě cestovaly další tři ženy.

Na místo nehody vyjížděli hasiči z Vizovic a profesionální jednotka ze Zlína. Vizovičtí hasiči po svém příjezdu okamžitě zahájili předlékařskou první pomoc, ke které se následně přidali i jejich zlínští kolegové. K vytažení zraněných z auta bylo třeba použít páteřovou desku.

Hasiči postupně předávali zraněné ženy posádkám zdravotnické záchranné služby, které je transportovaly do nemocnice k dalšímu vyšetření.

V době zásahu složek integrovaného záchranného systému bylo třeba silnici obousměrně uzavřít. To ale velmi komplikovalo dopravu a brzy se vytvořily dlouhé kolony. Proto, jakmile to situace dovolila, byla silnice zprůjezdněna alespoň jedním pruhem a doprava byla řízena kyvadlově.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x