Barbora Špotáková ve Zlíně… a v dobré společnosti

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Pár hodin před sobotním startem Mistrovství ČR v atletice mužů a žen dorazila do Zlína Barbora Špotáková. Už v roli místopředsedkyně Českého atletického svazu. Společnost šarmantní dámě - v neděli oslaví 43. narozeniny - dělali prakticky výhradně muži. V roli hostitele nejen primátor města Jiří Korec, ale také ředitel víkendové atletické slavnosti Lukáš Vojtek, pak také nastupující hvězda naší atletiky Petr Meindlschmid a zdaleka v neposlední řadě starší syn Janek. Ten na ni prozradil, že hlas na něho a bráchu zvedá minimálně, vaří skvěle a vlastně je to asi ta nejhodnější máma na světě.

Paní Barboro, jak se vám líbí ve Zlíně?
Parádní město, byla jsem třeba na terase mrakodrapu, teď na radnici, taky na dalších místech třeba v ZOO, přicestovala jsem se synem vlakem, všude je to blizoučko, líbí se nám tu.

Blíží se Olympijské hry v Paříži, jak dlouho tam pobudete?

Tak pozor, vůbec, ale to není tím, že bych setkání sportovců z celého světa neměla ráda. Ale já budu dva týdny na jezeru Most, tam budu mít své úkoly. Bude tam Olympijský festival, moc se těším na setkání s mladými sportovci z řad dětí, mohou si vyzkoušet 52 sportů, budeme fandit našim v Paříži. Moc se tam těším.

A co vaše aktivní letní sportování s vašimi kluky, syny Darkem a Jankem a jejich tátou Lukášem?

Společně vyrazíme na putování kolem řeky, ale u sousedů v Německu, na kolech. Bude to dovolenkové, ale rozhodně ne odpočinkové. Takže to vypadá na docela nabité léto, nesmím samozřejmě zapomínat na práci. Pořád se na svazu učím, ale snad jsou pokroky znát.

Jste absolutní královnou českých mistrovství, co to zlínské?

Já věřím, že se vydaří, stadion je pěkný, Lukáš Vojtek coby ředitel zařídil odpovídající počasí, mělo by to být parádní. Mám zlato právě z mistrovství tady ve Zlíně, to bylo po covidu, v roce 2021, že ano.

Jistě, ještě, aby vám nesloužila paměť, věděla byste, kolik máte medailí z atletických mistrovství republiky?

Snad bych si to vybavila, tipuji třiadvacet, ale dvě jsou taky z víceboje z počátku kariéry.

Dnes vám tu dělá garde i mladý Petr Meindlschmid, finalista nedávného mistrovství Evropy, mladá generace zabrala, což vás nemůže netěšit…

On, ale i řada dalších moc potěšili, tak mi to taky dělá radost, snad nastupujeme novou, úspěšnou éru naší milované atletiky.

Jak je možné, že taková osobnost jako vy zůstává skromná, milá, usměvavá?

Když to říkáte, tak to potěší. Měla jsem vlastně obrovské štěstí, že jsem se setkala se spoustou věhlasných lidí. Přesně ti mi byli vzorem, lékaři, umělci, sportovci. Nejraději jsem měla ty, kteří byli úžasní ve svém oboru a zůstali normální…

--> --> --> --> -->