Barum Czech Rally Zlín: dopravní omezení začínají v centru Zlína už dnes večer

Barum Czech Rally Zlín přináší dopravní omezení. Foto: archiv fb Barum Czech Rally Zlín
ZLÍN - První rozsáhlá uzavírka, která ovlivní dopravní situaci přímo v centru Zlína, je naplánována už na dnešní den, konkrétně od 22:45 do 1:30 hodin. Jednotliví jezdci mají v tomto časovém úseku prostor k seznamovacím jízdám městské rychlostní zkoušky, která v pátek oficiálně odstartuje letošní Barum Rally.

Po tuto dobu bude průjezd centrem Zlína značně omezen. V pátek bude trať městské rychlostní zkoušky uzavřena již od 16:30 hodin a se zprůjezdněním centra Zlína se počítá až hodinu a půl po půlnoci.

Od pátečního rána budou pro běžný provoz uzavřeny komunikace v Malenovicích, protože se tam uskuteční kvalifikační rychlostní zkouška. Trať bude uzavřena v 6:30 hodin ráno a otevření je naplánováno na druhou hodinu odpolední.

Od dnešního dne je v provozu i speciální telefonní linka 974 666 555, kterou budou až do neděle obsluhovat policisté operačního střediska.

Takzvanou Barumku mají lidé spjatou především s rychlými vozy. Včera tak policisté zahájili bezpečnostní opatření v souvislosti s blížící se motoristickou soutěží. To bylo zaměřeno především na dodržování pravidel v silničním provozu. Policisté celkem zkontrolovali 171 motorových vozidel a zaevidovali 67 dopravních přestupků. Nejčastějším přestupkem bylo stejně jako v jiných letech překročení nejvyšší povolené rychlosti.

Zdroj: Policie ČR

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x