Barunka je prvním dítkem nově otevřené Školky Baťovka

Školka Baťovka funguje od 1. září v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně Foto: KNTB
ZLÍN - Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně má novou firemní školku. Ta stejně jako ostatní školky, otevřela své brány pro předškolní děti 1. září. Děti čeká v září ve školce takzvaný adaptační režim, během kterého si zvyknou na nové prostory, spolužáky i pedagogy, kteří se jim budou věnovat. Slavnostní oficiální otevření školky i kvůli adaptaci dětí se uskuteční 1. října 2021.

Pro tříletou Barborku Chalupovou byla středa 1. září výjimečným dnem. Šla totiž úplně poprvé do školky. Do firemní Mateřské školy Baťovka dorazila s maminkou Zuzanou Chalupovou krátce před šestou hodinou – a stala se tak prvním dítětem, které nové zařízení přivítalo. Školka totiž právě v tento den zahájila provoz.

Dnešní den je pro nás slavnostní. Opravdu jsme se těšili na to, až otevřeme a začneme se věnovat dětem,“ svěřila se Jiřina Kovářová, ředitelka firemní školky.

Nadšená byla i maminka Zuzana Chalupová. A to nejen z hraček a zbrusu nového moderního prostředí, ale také z třináctihodinové otevírací doby školky. Ví, že bude o její dceru po většinu dne dobře postaráno, a ona se tak může s klidnou hlavou věnovat svým povinnostem na kardiologii zlínské nemocnice, kde pracuje jako referentka. „Pro rodiče dětí z Baťovky je tato školka obrovským přínosem a třeba zdravotníci ocení, že má otevřeno i o víkendu. Sama jsem nadšená z prvních reakcí Barborky. Do školky se moc těšila a bylo na ní vidět, že se jí v ní líbí,“ řekla Zuzana Chalupová.

Školku se podařilo postavit a vybavit během několika měsíců. Děti jsou rozdělené do dvou tříd, každá z nich má kapacitu 28 míst. Do Berušek chodí děti do tří let, do Motýlků tříleté a starší. Aktuálně je ještě několik míst v každé ze tříd volných, a to i pro děti, jejichž rodiče v KNTB nepracují. Více informací k možnému přijetí lze nalézt na webu nemocnice.

Při předškolní výuce a volnočasových aktivitách bude mateřská škola využívat možností svého zřizovatele. Děti se tak budou seznamovat i se zdravotnickými tématy, jako například se stavbou lidského těla, péčí o zdraví nebo se zásadami zdravého životního stylu.

Jak se podařilo provoz školky zahájit, se přišli hned ráno přesvědčit členové vedení KNTB a náměstkyně hejtmana Zlínského kraje Olga Sehnalová, do jejíchž kompetencí patří právě zdravotnictví. Jejich první dojmy byly výborné. „Školka je opravdu krásná. Nepochybuji, že se v ní bude dětem líbit a že budou spokojení i jejich rodiče. Velice si cením toho, že se podařilo zahájit provoz k 1. září,“ řekl Michal Filip, předseda představenstva KNTB. „Jsem nadšená z toho, jak jsou prostory vzdušné a prosvětlené. Školku se podařilo postavit a zprovoznit za velmi krátkou dobu, za což patří všem, co se o to zasloužili, veliké poděkování,“ vzkázala Olga Sehnalová.

Slavnostní oficiální otevření školky Baťovky proběhne až 1. října. To už dětem začne místo adaptačního normální režim, který je stanoven pro mateřské školy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x