Baťova nemocnice pořádá semináře pro pacienty před operací endoprotézy

foto: KNTB
ZLÍN – Krajská nemocnice T. Bati pořádá semináře pro pacienty, které čeká implantace endoprotézy. První z nich se konal minulý týden a dočkal se velkého zájmu. Další budou následovat vždy jednou měsíčně.

Totální endoprotéza kyčle, kolene nebo ramene je náročný zákrok a je potřeba se na něj připravit. To samé platí i pro období po zákroku a propuštění z nemocnice.

 „Během setkání získají účastníci informace o výkonu, který je čeká. Seznámíme je s prostředím našeho pracoviště a zodpovíme jejich dotazy. Upozorníme je na skutečnosti, které jsou potřeba, aby si před operací zajistili. Například co si vzít s sebou do nemocnice, jak bude probíhat pooperační péče a pooperační rehabilitace nebo jak uzpůsobit domácí prostředí pro jednodušší návrat do běžného života. Cílem setkání je rovněž zmírnit nejistotu a možné obavy z operace a pooperačního období u pacientů,“ uvedl Petr Snopek, vedoucí nelékařských zdravotníků na Ortopedickém oddělení KNTB.

Na první setkání přišlo přes šedesát lidí a na jejich dotazy odpovídali zdravotníci z ortopedie včetně primáře Pavla Pilaře. Další nejbližší semináře jsou plánované na 23. května a 13. června vždy od 14:00 hodin. Zájemci se sejdou ve výukové místnosti 48. budovy.

Ortopedické oddělení stále dohání časový skluz z doby covidu. Za loňský rok tak zdravotníci odoperovali rekordních 650 endoprotéz. Nejčastěji šlo o endoprotézy kyčlí a kolen.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x