Baťova univerzita bude v rámci magisterského a doktorského studia spolupracovat s Vietnamem

Předseda správní rady DNTU Dr. Phan Ngoc Son podepsal s rektorem UTB prof. Milanem Adámkem memorandum o spolupráci. Foto: UTB
ZLÍN – Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně bude v oblasti vzdělávání spolupracovat s vietnamskou Dong Nai Technology University. Obě strany podepsaly před několika dny memorandum o spolupráci, která by se měla týkat magisterského a doktorského studia zejména na Fakultě aplikované informatiky, Fakultě managementu a ekonomiky a Fakultě multimediálních komunikací.

Spolupráce mezi oběma univerzitami by měla směřovat zejména k vytvoření společných, double degree studijních programů.

„Znamenalo by to, že vietnamští studenti část studia absolvují na DNTU a část na UTB a po úspěšném ukončení studia obdrží dva diplomy. Dále by měli být vyučující z DNTU, kteří potřebují získat doktorát, přijímáni do kombinované formy doktorských studijních programů realizovaných na UTB v angličtině,“ uvedl rektor UTB Milan Adámek.

Výsledkem této spolupráce by bylo jak navýšení počtu doktorandů na UTB, tak posílení personální struktury DNTU.

„Dále by pozitivním efektem pro UTB mělo být navýšení počtu studentů o studenty z Vietnamu ve studijních programech realizovaných jak v českém, tak anglickém jazyce,“ dodal prorektor pro internacionalizaci Marek Kubalčík.

Baťova univerzita již několik let spolupracuje také s Ton Duc Thang University z vietnamského Ho Či Minova Města.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x