Baťova univerzita má nového rektora. Vladimíra Sedlaříka střídá Milan Adámek

Milan Adámek. Foto: UTB
ZLÍN – Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně bude mít nového rektora. Tím byl v tajné volbě akademického senátu zvolen proděkan Fakulty aplikované informatiky Milan Adámek, který 15. prosince ve funkci nahradí dosavadního rektora Vladimíra Sedlaříka.

Milana Adámka zvolil akademický senát na svém zasedání už v září, kdy pro něj hlasovalo 28 z celkového počtu 36 členů. Zbylých 8 hlasů získal druhý kandidát, kterým byl současný rektor univerzity Vladimír Sedlařík.

„Přeji panu doc. Adámkovi hodně zdaru a univerzitě přeji, aby pod jeho vedením vzkvétala,“ řekl rektor UTB Vladimír Sedlařík, který pozici rektora opouští po čtyřech letech.

Pětapadesátiletý Milan Adámek působil od roku 2014 do letoška jako děkan Fakulty aplikované informatiky, nyní je jejím proděkanem.

„Osobně si mého zvolení do funkce rektora velmi vážím, je to pro mě závazek pokračovat dál ve strategickém rozvoji univerzity, která nese jméno a odkaz Tomáše Bati,“ uvedl docent Milan Adámek, který si je vědom, že jej vzhledem k ekonomicky náročné době nečeká jednoduchý úkol.

„Věřím však, že zúročím mé zkušenosti z vedení Fakulty aplikované informatiky v předchozích obdobích a že se nám společnou prací všech zaměstnanců univerzity povede posunout univerzitu zase o kus dopředu, a to v oblasti pedagogické, výzkumné i ve velmi důležité, tzv. 3. roli univerzity,“ uvedl docent Milan Adámek.

„Chtěl bych, aby univerzita měla deset tisíc studentů, kteří by byli uplatnitelní v praxi a také na zahraničním trhu. Přál bych si, abychom se stali mezinárodní univerzitou, měli hodně zahraničních studentů a abychom byli úspěšní rovněž na vědeckém poli,“ dodal nový rektor.

Adámek byl rektorem Univerzity Tomáše Bati oficiálně jmenován prezidentem republiky Milošem Zemanem 9. listopadu na Pražském hradě. Své funkce se ujme 15. prosince.

Docent Milan Adámek absolvoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci, magisterské studium v oboru experimentální fyzika, později tříletý obor zaměřený na informatiku. Před 25 lety se stal vědeckopedagogickým pracovníkem na zlínské Fakultě technologické, která byla tehdy jednou z fakult Vysokého učení technického v Brně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x