Bedřich Köhler: čtyři góly? Všechno je jednou poprvé

Foto: HC Bílí Tygři/Jiří Pinc
ZLÍN - Krátký spánek, o to intenzivnější příjemné pocity vstřebával na dopoledním středečním tréninku autor čtyř gólů do sítě Liberce na jeho ledě zlínský střelec Bedřich Köhler. Berani vyhráli za dva body 4:3 a opustili nelichotivou poslední příčku tabulky. Domácím paradoxně stačil bod na skok do čela extraligové tabulky.

Šestatřicetiletý pamětník slavných hokejových zlínských titulových časů Bedřich Köhler vidí i věci slavné zcela realisticky, jen ve Zlíně už kroutí svoji devátou sezónu. Ale unikát na ledě Bílých Tygrů samozřejmě vnímá.

„Povedlo se, všechno je jednou poprvé, hattrick si ale vybavuji ještě z doby, kdy jsem hrál v jedné lajně s takovými esy, jako byli Jarda Balaštík a Petr Leška,“ vzpomíná muž, který získal ve Zlíně v roce 2014 mistrovský titul.

Ke střeleckým hodům má určitě co říci jeho bývalý spoluhráč, trojnásobný nejlepší střelec extraligy Jaroslav Balaštík.

„Myslím, že Béďa dal tři góly také Liberci, jestli mne paměť neklame, vyhráli jsme tehdy 6:3. Čtyři góly jsou opravdu jedinečné, mně se to povedlo také jen jednou. Tak jsem mu hned po zápase psal a blahopřál,“ sdělil Balaštík, současný trenér hokejistů Uherského Brodu.

Všechny liberecké trefy Köhlera byly zajímavé, stejně interesantní bylo sledovat jakoby překvapivou mimiku ve tváři střelce vždy těsně po gólu. A třeba také jeho děkovné gesto a lá klobouk dolů po dokonalé přihrávce nového spoluhráče Radka Veselého od mantinelu.

„To bylo opravdu luxusní, uplatnil přehled, ta přihrávka byla cílená, měl jsem docela snadnou práci,“ ocenil situaci Köhler.

Berany čeká hned v pátek na vlastním ledě souboj s týmem Karlových Varů. Mužstvo si určitě nejen čtyřmi góly svého zkušeného hokejisty zvedlo náladu, Berani by rádi znovu bodovali. Třeba k tomu zase pomůže střelecké představení robustního útočníka, který kdysi přicházel do Zlína coby nepotřebný ve Vítkovicích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x