Berani bez kotle brali jen bod, Vsetín padl s vedoucí Porubou

Hokejisté Zlína (žluté dresy) doma podlehli Prostějovu. Foto: Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN – Hokejisté Zlína se v Chance lize ne a ne chytit. Berani ztratili body i ve středu doma s Prostějovem, Jestřábům ve 44. kole podlehli 1:2 po samostatných nájezdech. Zápas se hrál v komornější atmosféře, domácí fandové vyhlásili bojkot, svůj tým dál podporovat nemíní.

O atmosféru se tak starala hlavně skupina hostujících fandů.

Měli jsme s nimi zasedání, více bych to už nechtěl komentovat. Ti, co přišli, byli super, chtěl bych jim poděkovat za podporu,“ uvedl asistent trenéra Beranů Zdeněk Sedlák starší.

Domácí poslal do vedení Salmio, který skóroval potřetí v řadě. Hosté výsledek srovnali v prostřední části, když využili přesilovou hru.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně, vedli jsme 1:0. Měli jsme hodně šancí, samostatných nájezdů. Jeli jsme čtyřikrát sami na bránu, z toho jsme měli dát gól. Utkání jsme měli pevně v rukách, nepřidali jsme ale druhou branku, což ovlivnilo zápas,“ míní Sedlák.

Hanáci se v závěrečné části zlepšili, navrch měli i v prodloužení, nakonec uspěli až po samostatných nájezdech.

Byli jsme lepší, trápíme se však v koncovce. Kluci bojovali od první do poslední minuty, padali po puse. Chtěli bychom to od nich pořád. Dali do toho všechno. Rozhodlo, že jsme nevstřelili góly,“ dodal Sedlák.

Vsetínský tým cestoval v poslední lednový den do azylu lídra tabulky v Kravařích. Premiéru ve vsetínském brankovišti zaznamenal Cody Porter. Pod dohledem kamer ČT Sport se hrálo atraktivní utkání hodné dvou nejlepších týmů Chance ligy, avšak i počtvrté z tohoto měření sil vyšla vítězně Poruba.

Valaši sice v prostředním dějství smazali dvoubrankové manko a v závěrečné třetině se dostali znovu na kontakt, ke kýženému bodovému zisku však snaha zelenožlutých ani tentokrát proti vedoucímu celku tabulky nevedla.

Hrály proti sobě dva špičkové týmy soutěže a na kvalitě to bylo znát. Myslím si, že jsme ostudu neudělali. Kluci pracovali, jak jsme si ráno na mítinku řekli, ale srážela nás hra v oslabení. Když už jsme je ubránili, tak jsme přicházeli o hrozně moc sil,“ zhodnotil zápas trenér Vsetína Jiří Weintritt.

Valaši osm kol před koncem základní části ztrácí na Porubu 16 bodů. V sobotu hostí Přerov, Zlín bude bojovat o body na hřišti Kolína.

Chance liga, 44. kolo

BERANI ZLÍN – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 1:2 PO SAMOSTATNÝCH NÁJEZDECH (1:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky:14. Salmio (Novák) – 33. Z. Doležal (Hanousek, Illéš), rozh. náj. Illéš. Rozhodčí: Skopal, Kostourek – Hanzlík, Bezděk. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 1633. Střely na branku: 43:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.

HC RT TORAX PORUBA 2011 – VHK ROBE VSETÍN 4:3 (2:0, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 17. Honejsek (Christov, Doudera), 18. Honejsek (Tvrdoň, P. Mrázek), 45. Gřeš (Doudera, Vachovec), 49. Tvrdoň (Honejsek, Lednický) – 22. Jonák (Rob), 30. Hryciow (Holec, Rob), 50. Rob (Jonák, Larsen). Rozhodčí: T. Veselý, T. Mejzlík – R. Komínek, O. Veselý. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. Diváci: 640. Střely na branku: 30:33. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x