Berani doma podlehli jihlavské Dukle, Vsetín se na derby naladil výhrou

Hokejisté Zlína v Chance lize zase selhali, doma podlehli Jihlavě 1:3. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN - Nenavázali na předchozí vysokou výhru nad Šumperkem, doma zase ztratili důležité body. Hokejisté Zlína ve šlágru 16. kola Chance ligy prohráli s Duklou Jihlava 1:3 a v tabulce klesli až na jedenácté místo. O poznání větší radost zavládla po zápase s rezervním týmem Pardubic v kabině Vsetína, který venku zvítězil 4:1.

Jediný gól Beranů vstřelil v polovině zápasu Valentin Claireaux. Hosté z Vysočiny ale výsledek třemi brankami v přesilových hrách otočili.

Do zápasu jsme vstoupili velmi špatně. Mysleli jsme si, že pod dojmem snadného vítězství nad Šumperkem to půjde samo. Trvalo nám dlouhou dobu, než jsme se dostali opět do tempa. Poté i zásluhou přesilových her v první třetině se úroveň naší hry trochu zvedla, ale hlavní problém byla oslabení a vyloučení. Za stavu 1:0 jsme se nechali zbytečně vyloučit, z čehož pramenily rozhodující inkasované góly. Poté jsme už náskok soupeře nedokázali dotáhnout,“ posteskl si hlavní trenér PSG Berani Zlín Rostislav Vlach.

Berani odehráli utkání na znamení podpory zlínské zoologické zahrady ve speciální sadě dresů, které zamíří do aukce a výtěžek poputuje na konto ZOO v Lešné.

Body urvali ale borci z Vysočiny. „Třetí třetinu jsme odehráli výborně po taktické stránce. Hodně nás podržel v utkání brankář Beran, což byl základní kámen úspěchu. Celý tým zápas příkladně odpracoval, hrál bojovně, obětavě a byli jsme produktivní v přesilových hrách, které rozhodly zápas,“ jihlavský asistent trenéra Karel Nekvasil.

Zatímco Berani před sobotním derby na Lapači neuspěli, hokejisté Vsetína se před víkendovým šlágrem naladili na vítěznou vlnu. Pondělní domácí výhru nad Porubou potvrdili středečním triumfem v Chrudimi, kde zdolali B-tým Pardubic 4:1. Za třemi body vykročili už od první třetiny, postupem času si vybudovali náskok 2:0. Přestože zkraje třetí části domácí snížili, Valaši si okamžitě vzali dvoubrankové vedení zpět a později náskok navýšili na konečných 4:1.

CHANCE LIGA, 16. kolo –
PSG BERANI ZLÍN – HC DUKLA JIHLAVA 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 33. Claireaux (Honejsek, J. Ondráček) – 39. Šik (L. Mareš, Fronk), 44. Harkabus (Kočí, P, Beránek), 54. Fronk (Šik, V. Brož). Rozhodčí: Wagner, Rapák – J. Vašíček, O. Veselý. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:3. Diváci: 2 103. Střely na branku: 18:32. Zblokované střely: 9:6. Bloky: 6:9. Vhazování: 33:20. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

HC DYNAMO PARDUBICE B – VHK ROBE VSETÍN 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 43. Bučko (Endál) – 18. Klhůfek (Říha, Kajínek), 30. Sihvonen (Klhůfek), 44. Bláha (Vítek, Smetana), 53. Říha (Přikryl, Rob). Rozhodčí: Micka, Grygera – Kotlík, Thuma. Diváci: 403. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Střely na branku: 30:39 (11:11, 9:15, 10:13). Zblokované střely: 12:12. Vhazování: 39:27. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x