Berani doma podlehli Sokolovu, Vsetín vyšel naprázdno na Slavii

Hokejisté Zlína (žluté dresy) neuspěli doma se Sokolovem. Foto: Berani Zlín, Vojtěch Gargulák
ZLÍN, VSETÍN – Dva kroky dopředu, další tři nazpět. Hokejisté Zlína dál přešlapují na místě. Po sobotní porážce s vedoucí Porubou nestačili Berani ani na Sokolov, Baníku v domácím zápase 41. kola Chance ligy podlehli 2:3 a v tabulce klesli na osmé místo.

Střelecká převaha body nepřinesla, prosadit se dokázali pouze Süss s Novákem.

Je to pro nás zklamání, chtěli jsme se dotáhnout na čtvrté místo. Když jsme vždy takto blízko, tak nejsme schopni to urvat. Samotná předvedená hra je stará ohraná písnička, nemůžeme dát gól, trápí nás koncovka. Rozhodly speciální formace, soupeř dal dva góly v přesilovkách, my jsme si jimi nepomohli,“ uvedl zklamaný zlínský trenér Jan Srdínko.

Beranům to před vlastním publikem nešlo, soužili se. „Je pravda, že výkon nebyl podle představ. Soupeři na druhou stranu na vítězství stačí devatenáct střel. Co se týče obrany, tak více to okleštit a dovolit mu méně střel je pomalu nereálné. Podobný zápas jsme hráli s Přerovem, který vyhrál na nějakých třináct střel, my jich měli přes čtyřicet. Každá samozřejmě není nebezpečná. V zakončení chybí moment překvapení, lehkost. Začíná to od beků, kdy mají puk na modré čáře, můžou to dostat do předbrankového prostoru, trefí však prvního hráče. Víme o tom, snažíme se na tom pracovat,“ pronesl Srdínko.

V pondělí večer neuspěl ani konkurenční Vsetín. Valaši prohráli v Praze se Slavií 0:3.

Sešívaným se v zápase dokonale podařily vstupy do všech tří třetin. Naopak Valachům zvlhl střelný prach, na pražskou bránu vyslali 35 střel, ale neujala se ani jediná. Potřetí v sezoně tak Vsetín v zápase neskóroval.

Chystali jsme se na tlak Slavie, která se u nás od začátku snažila aktivně napadat. My jsme sice chtěli být aktivní, bohužel jsme brzy kvůli individuální chybě inkasovali gól. To nás přibrzdilo a třetina skončila 0:1, stále se ale nic hrozného nedělo. Zápas pak rozhodlo druhé dějství, ve kterém jsme hned v úvodu znovu inkasovali, a naopak jsme nedokázali zužitkovat svou střeleckou převahu. V poslední dvacetiminutovce se už hrálo nahoru dolu. Výkon týmu nebyl špatný, byli jsme aktivní, bez produktivity se však nevyhrává,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Vsetína Luboš Rob.

Chance liga, 41. kolo –

BERANI ZLÍN – HC BANÍK SOKOLOV 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 38. Süss (Zbořil, Werbik), 56. Novák (Husa, Gago) – 23. Tomeček (Vracovský, Kverka), 40. Osmík (Tomeček, Weinhold), 54. Osmík (Vrdlovec). Rozhodčí: Maršálek, Rapák – Hanzlík, Peluha. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:2. Diváci: 2115. Střely na branku: 36:19. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

HC SLAVIA PRAHA – VHK ROBE VSETÍN 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. V. Polák II (Guman), 21. Knotek (J. Brož), 43. Matě. Beran (Guman, V. Polák II). Rozhodčí: Jechoutek, Svoboda – Kokrment, Teršíp. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 1386. Střely na branku: 25:35. Průběh utkání: 3:0.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x