Berani jasně přehráli Kolín, Vsetín otočil zápas v Přerově

Hokejisté Zlína si poradili s Kolínem, vyhráli 5:1. Foto: Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN - Další úspěšný zápas za sebou mají hokejisté Zlína. Berani v Chance lize zvítězili potřetí za sebou a v tabulce se výhrou nad Kolínem posunuli na páté místo. Vítězství si připsali také hokejisté Vsetína, kteří porazili Přerov 3:1.

Proti Kolínu potěšili Berani necelé tři tisícovky diváků dominantním výkonem a pěti vstřelenými góly. Premiérovou trefu ve zlínském dresu zaznamenali Jan Süss a Zdeněk Čáp, poprvé po návratu do Zlína se trefil i Roman Vlach. Nejlepším hráčem zápasu byl zvolen Denis Kindl, jenž zapsal své první letošní body. Jistým výkonem se opět blýskl Daniel Huf.

Odvedli jsme dobrý výkon, byl to od nás dobře odpracovaný zápas. Zaslouženě jsme zvítězili, vyšším rozdílem, což jsme potřebovali,“ rozplýval se po zápase kouč Beranů Miloš Říha.

Moravané čekali na úvodní gól proti Kolínu do 11. minuty, kdy se prosadil Michal Gago. Hned za 45 sekund zvýšil Denis Kindl. Před polovinou utkání se za domácí trefili také Roman Vlach a v přesilové hře obránce Zdeněk Čáp. Za Kozly snížil v 38. minutě Kryštof Ouřada. V čase 48:52 pečetil vítězství domácích v přesilovce Jan Süss.

Třetí třetina byla z naší strany perfektní, bylo otázkou, zda ještě přidáme další branky. Doufám, že tento výkon bude pozvánkou pro další zápasy. Naše hra se zvedá, mělo by to bavit,“ těší Říhu.


Ve středu uspěl i rival ze Vsetína, který otočil zápas v Přerově, kde vyhrál 3:1 a uhájil druhou pozici.


„Nepovedl se nám minulý domácí zápas a do Přerova jsme přijeli s jasným cílem vzít si ty body zpátky. V první třetině nás trochu zbrzdil vlastní gól a vyloučení. Pokud mám ale něco říct k celkovému průběhu utkání, tak jsme byli aktivní, dobře jsme bruslili a drželi jsme se herního plánu. Hlavně jsme byli trpěliví až do konce, což nám přineslo tři body,“ uvedl kouč Vsetína Jiří Weintritt.

Na Hané vůbec poprvé střežil branku Valachů Patrik Romančík a za svá záda pustil pouze jednu střelu Chludila. „Jsem rád, že se mu zápas velmi povedl. Měl první minuty v celé sezoně, v přípravě nechytal. Uvedl se velmi dobrým výkonem. Poděkování ale zaslouží celý tým,“ dodal Weintritt.

Vsetín ztrácel v Přerově od poloviny úvodního dějství po gólu Lukáše Chludila. Ve 24. minutě odpověděl v přesilové hře bek Robin Staněk a v čase 57:02 rozhodl Erik Hrňa. Pátou výhru Valachů v sezoně pečetil 50 sekund před koncem do prázdné branky Adam Hořanský.

Byl to těžký, vyrovnaný a fyzicky náročný zápas. Soupeř nás často přetlačil v soubojích a tím získával více ze hry. Nicméně to bylo vyrovnané až do poslední chvíle. Porážka samozřejmě mrzí. Na to, jak se kluci nadřeli, z toho minimálně bod mohl být. Je to škoda, ale nedá se nic dělat,“ uvedl kouč Přerova Robert Svoboda.

Chance liga, 6. kolo –

BERANI ZLÍN – SC MARIMEX KOLÍN 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Gago (Köhler, Talafa), 12. Kindl (Z. Sedlák, Salonen), 28. Vlach (Z. Sedlák, Kindl), 30. Čáp (Novák), 49. Süss (Salonen, Šlahař) – 38. Ouřada (Morong, Vrhel). Rozhodčí: Bejček, Šudoma – Komínek, Veselý. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Diváci: 2734. Střely na branku: 28:18.

HC ZUBR Přerov – VHK ROBE Vsetín 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. Chludil – 24. Staněk (Rob), 58. Hrňa (Kratochvil, Půček), 60. Hořanský (Rob, Kern). Rozhodčí: Horák, Micka – Mikšík, Vašíček. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 1329. Střely na branku: 26:38. Zblokované střely: 3:4. Vhazování: 41:33. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x