Berani jsou po další porážce mimo elitní šestku, Vsetín si pojistil druhé místo

Hokejisté Vsetína si výhrou nad Frýdkem – Místkem pojistili druhé místo. Foto: VHK Robe Vsetín
ZLÍN, VSETÍN – Nenavázali na vítězné derby se Vsetínem, důležitou venkovní bitvu prohráli. Hokejistům Zlína se letos proti Litoměřicím nedaří, padli s nimi počtvrté v sezoně. I když Berani na severu Čech od 2. minuty po gólu Süsse dlouho vedli, v závěru dvakrát inkasovali a po porážce 1:2 se vraceli přes celou republiku s prázdnou.

Dlouho jsme vedli 1:0, měli jsme utkání pod kontrolou. Zbytečnými vyloučeními jsme domácím dali šance, kterých využili a my kvůli tomu přišli o body,“ zlobil se po utkání hlavní kouč Zlína Jan Srdínko.

Hostům k zisku potřebných bodů nepomohl ani výtečný výkon brankáře Hufa, jenž pochytal 26 střel a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Do sestavy se po deseti zápasech vrátil elitní útočník Jakub Šlahař, jenž se zařadil na křídlo druhé formace s Werbikem a Langem.

Zlíňané se vzhledem k vítězství Přerova nad Sokolovem dostali mimo elitní šestku Chance ligy, tři kola před koncem základní části jsou sedmí. Naopak hokejisté Vsetína už se na další výsledky ohlížet nemusejí, zbývající tři kola mohou odehrát naprosto bez nervů.

Valaši si ve středečním 49. kole poradili s Frýdkem-Místkem, po výhře 3:1 si zajistili konečnou druhou pozici po základní části druhé nejvyšší soutěže.

Frýdek v poslední době uhrál dobré výsledky. Týmy bojující o desítku a zároveň záchranu jsou v této době nejvíce soustředěné. Připravovali jsme se na jejich přesilovky, mají je nejlepší v soutěži. Nechtěli jsme být vylučování, což se nám povedlo,“ prohlásil asistent trenéra Robe Luboš Rob starší.

O triumfu Valachů rozhodly trefy Pavla Klhůfka z 11. a Luboše Roba z 51. minuty utkání. Hosté dlouho nemohli najít recept na pevnou defenzivu domácích, až pět minut před závěrečnou sirénou se prosadil Doktor. Poslední slovo měl ale Vsetín, když se čtrnáct vteřin před koncem podruhé v zápase v početní výhodě trefil Pavel Klhůfek.

Věděli jsme, že to bude těžký zápas, hráče jsme nabádali ke koncentrovanosti, hlavně směrem do obrany. Vedli jsme, pak odskočili na 2:0, což rozhodlo. Zbytečným gólem jsme si to malinko zkomplikovali. Celkově to byl z naší strany dobrý zápas. Frýdek má kvalitní tým, tři body jsou pro nás cenné,“ dodal Rob.

Chance liga, 49. kolo

STADION LITOMĚŘICE – BERANI ZLÍN 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 53. Kuťák (P. Svoboda, Krutil), 57. Kordule (Jícha, Tomek) – 2. Süss (Z. Sedlák, Kindl).
Střely na branku: 28:17. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Rozhodčí: Ondráček, Kosnar – Štěpánek, Teršíp. Diváci: 1 006.

VHK ROBE VSETÍN – HC FRÝDEK-MÍSTEK 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Klhůfek (Š. Jenáček, Žukov), 51. Rob (Klhůfek), 60. Klhůfek (Jonák, Rob) – 55. Doktor (Homola). Střely na branku: 30:23. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Rozhodčí: P. Skopal, J. Zeliska – P. Mikšík, J. Maňák. Diváci: 2 380.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x