Berani klepou na dveře baráže! Vsetín dvakrát ztratil náskok, čtvrté finále rozhodl Pospíšil

Foto: David Peška
ZLÍN - Hokejisté Zlína v play-off uhájili domácí neporazitelnost a jediná výhry je dělí od triumfu v první lize. Její vítěz si zajistí účast v baráži o extraligu proti Kladnu. Berani porazili ve čtvrtém finálovém utkání Vsetín 4:2, vítěznou branku vstřelil ve 38. minutě útočník Tomáš Pospíšil, který se trefil celkem dvakrát.

Hostům ve čtvrtek nepomohl ani finský útočník Riku Sihvonen, který nastoupil ve finále vůbec poprvé. V sestavě Vsetína nahradil Pavla Jenyše.

Vsetín šel do vedení v 8. minutě. Po ubráněném oslabení po akci Hryciowa skóroval Berger.

Zlínu vyšel nástup do druhé třetiny. Vyrovnání zařídil Pospíšil. Ve 24. minutě šel pykat na dvě plus dvě minuty domácí útočník Kindl a hosté po 34 sekundách prvního trestu využili přesilovku a podruhé vedli. Zlínský obránce Novotný v souboji před brankovištěm nešťastně přikopl puk před odkrytou branku Čípovi a ten snadno skóroval.

Vsetín mohl svůj náskok zvýšit, Sihvonen ale mířil jen do břevna a dorážka Roba zase skončila na tyči. Další vsetínskou šanci zahodil Bláha.

Berani těžké chvíle přečkali a po ojedinělé šanci udeřili. Po Zbořilově vysunutí skóroval Mrázek. Klíčová chvíle přišla ve 38. minutě, kdy se střelou z levého kruhu prosadil Pospíšil.

Vsetín se marně snažil smazat ztrátu a ztroskotával na defenzivě domácích či Hufovi. Odpor bojujících hostů zlomil až při power-play soupeře Kratochvíl, který 76 sekund před koncem zápasu trefil z vlastního obranného pásma prázdnou branku.

Závěr utkání poznamenaly potyčky vsetínských příznivců s pořadateli a těžkooděnci, na výsledek 4:2 to však žádný vliv nemělo.

Myslím si, že jsme měli slušný začátek, hned jsme mohli proměnit tři slibné šance a jít do vedení. Pak jsme bohužel nepokryli hráče mezi kruhy. V začátku druhé třetiny jsme srovnali, poté jsme se ale zbytečně nechali vyloučit. Byl tam sporný gól z brankoviště, těžko říct, ještě se na to podíváme. Naštěstí jsme proměnili další šance a už jsme to ubránili, hráli jsme dobře dozadu a pohlídali si to,“ uvedl asistent trenéra domácích Oldřich Horák.

Jsme samozřejmě zklamaní, protože jsme v utkání dvakrát vedli a myslím si, že jsme byli o kousek lepším týmem, především v pohybu. Bohužel jsme udělali dvě chyby, které jsme dva, možná tři měsíce neudělali. No, a dneska jsme je udělali, dostali jsme dva góly a už jsme se těžko vraceli do zlínského brankoviště. Samozřejmě, hlavním rozdílem je produktivita,“ mrzelo trenéra Vsetína Jiřího Weintritta.

Zlín může rozhodnout finále play-off Chance ligy už v sobotu, kdy se hraje od sedmnácti hodin na Lapači.

Chance liga, 4. finále

PSG Berani Zlín – VHK Robe Vsetín 4:2 (0:1, 3:1, 1:0), stav série: 3:1.

Branky a nahrávky: 22. T. Pospíšil (Talafa, Hejcman), 33. P. Mrázek (M. Novotný, M. Zbořil), 38. T. Pospíšil (Riedl, Hejcman), 59. Kratochvíl (D. Kindl, Suhrada) – 8. Berger (Hryciow), 24. Číp (J. Říha, Rob). Rozhodčí: Petružálek, Pilný – Bohuněk, Hnát. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. Diváci: 7000 (vyprodáno).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x