Berani mohli vyhrát. Nakonec se raduje Sparta

Foto: DEJFOTO.cz – David Peška
ZLÍN - Po dlouhatánské koronapauze zase hokej. Fandové ovšem mimo stadion. Kdyby mohli dorazit, bylo by určitě hodně plno...a po špatné koncovce by to byl divácký večerní proud poznamenaný smutkem cestou dolů po Březnické ulici.

Před prázdnými tribunami se hrál hodně zajímavý zápas, jehož první třetinu okořenil v začátku 18. minuty krásnou gólovou peckou zlínský Köhler.

Daleko gólově bohatější pak byla druhá třetina. Každá minuta od 22. do 25. přinesla gól.

Nejdříve se trefil zlínský Honejsek, což vypadalo velmi nadějně.

Jenomže v rozpětí 60 vteřin si Sparťané spravili chuť. Kašíka v rychlém sledu pokořili Kudrna a Rousek.

Podivuhodnosti na pokračování: ve 34. minutě už na kostce svítilo 4:2 pro domácí. Což jistila Köhlerova teč a pak průstřel Šlahaře.

Odpoledne plné zvratů ovšem pokračovalo, tentokrát stačilo hostujícím Tomáškovi a Rouskovi jen 59 vteřin a už bylo zase vyrovnáno. Sedm gólů v jediné periodě.

A závěr? Domácí měli blízko k vedení, Dufek ale těsně minul a pak z další velké šance ukázal při jeho opakovačce třídu pražský brankář Machovský.

Samotný závěr potom pokropil Berany mrtvou vodou.

V přesilovce v 58. minutě rozjásal spoluhráče pražský útočník Řepík a pak se ocitl ještě jednou v důležité roli Jan Dufek. Zlín hrál v poslední minutě power play šest proti čtyřem, jenže přišla chyba, Dufkova záchranná brzda na Tomáška, sražení…a málokdy vídaný technický gól.

Z čehož pramení:

PSG Berani Zlín – Sparta Praha 4:6.

Hned ve středu na Martina se hraje v Olomouci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x