Berani na úvod sezony padli v nájezdech, Vsetín zvítězil v Třebíči

Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN - Ve středu odstartoval 31. ročník Chance ligy, v jehož úvodu Vsetín cestoval na půdu loňského vítěze základní části do Třebíče. Na Vysočině se v minulých sezonách mužstvu z Valašska příliš nedařilo, tentokrát ale těžkou šichtu zvládl. Méně úspěšný start do nové sezony mají zlínští Berani, kteří na domácí půdě po samostatných nájezdech podlehli Porubě.

Vsetínští hokejisté zdolali domácí Třebíč 2:0 a naladili se na další boje v Chance lize. Vsetín za prvními body v ročníku vykročil již v první třetině, kdy využil přesilovou hru Jakub Ďurkáč. Vedení zelenožlutých pak premiérovou trefou ve svém prvním startu v mistrovském utkání navýšil Matyáš Dědek. Hosté se mohli spolehnout na skvělého gólmana Žukova, ruský fantom zneškodnil soupeři pětadvacet střel.

Zápas proti Třebíči je vždy velmi záživný, neboť proti sobě hrají dva favorité, kteří si nenechají nic líbit. Rozhodující byla pro nás první perioda, kdy jsme se dokázali dostat do vedení a po zbytek zápasu jsme dokázali velmi dobře bránit. V druhé třetině jsme trošku ustoupili ze svého systému, kdy jsme Třebíč nechali jít do přesilovek. Soutěž je teprve na začátku, takže z dnešního utkání nelze dělat finální rozhodnutí, ale jako každý rok, tak i tento máme ambice na postup do Tipsport extraligy. Celá liga šla svojí úrovní velmi nahoru a tím nám v této cestě stojí plno soupeřů, kteří mají kvalitní mužstvo,“ uvedl po zápase trenér Vsetína Luboš Rob.

Šlágr zahajovacího kola ve Zlíně byl pořádně divoký. Rozhodčí dohromady rozdali 67 trestných minut. A i po hokejové stránce měl souboj obhájce prvenství s Porubou co nabídnout. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, nakonec musely rozhodnout nájezdy. V nich zapsal vítězný pokus ostravský Ondrej Šedivý, jenž prožil vskutku parádní vstup do sezony: k rozhodujícímu nájezdu totiž přidal dvě trefy z předešlé fáze hry. Domácím k výhře nestačily ani dva góly Köhlera. Jednou skóroval Lang.

Věděli jsme, že nás čeká kvalitní tým, ale samozřejmě s bodovou ztrátou doma nemůžeme být spokojeni, chtěli jsme tři body. Věděli jsme, co bude Poruba hrát a to taky hrála. Věřím, že v příštím zápase budeme úspěšnější,“ zhodnotil duel domácí kouč Miloš Říha.

V brance domácích dostal šanci Michal Kořének, kterému trenéři dali přednost před nejlepším brankářem loňské Chance ligy Danielem Hufem. „Rozhodly přípravné zápasy, kdy měl lepší úspěšnost, tým s ním všechny zápasy vyhrál, proto jsme se rozhodli takto. V zápase měl dobré zákroky, několikrát nás podržel, za branky nemohl. Ale jak jsme říkali před sezonou, brankáři jsou vyrovnaní a teď na začátku je budeme střídat, oba o tom vědí,“ vyjádřil se k výběru gólmana Říha.

Ve 2. kole Chance ligy se Berani představí na ledě Sokolova, zatímco Valaši na domácím ledě přivítají pražskou Slavii. Oba zápasy jsou na programu tuto sobotu 16. září

Chance liga, 1. kolo –

BERANI ZLÍN – HC RT TORAX PORUBA 3:4 po samostatných nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Köhler (Zbořil, Sedláček), 39. Köhler (Sadovikov, P. Sedláček), 43. M. Lang (Vlach, M. Novotný) – 1. O. Šedivý (Razgals, Berisha), 37. O. Šedivý (Berisha), 54. Klimíček, rozhodující nájezd Šedivý. Rozhodčí: Veselý, Pilný – Bohuněk, Augusta. Vyloučení: 7:9, navíc Sedlák (Zlín) a Lemcke (Poruba) 5 minut, Voráček (Poruba) 5 minut plus do konce zápasu.

Využití: 0:1. Střely na branku: 41:28. Diváci: 3 126.

Zlín: Kořének – Hrbas, Suhrada, Čáp, Talafa, M. Novotný, Zbořil – Süss, Kindl, Pospíšil – Šlahař, Vlach, M. Lang – Z. Sedlák, Werbik, Novák – P. Sedláček, Sadovikov, Köhler – Gago. Trenér: Říha.

Poruba: O. Bláha – Doudera, A. Sedlák, Klimíček, Gutwald, Pohl, Lemcke, Voráček – Mrázek, Šoustal, Tvrdoň, O. Šedivý, Berisha, Razgals, Gřeš, Vachovec, Brodek, D. Moravec, Adamec. Trenér: Režnar.

SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ – VHK ROBE VSETÍN 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Ďurkáč (Jonák, Rob), 20. Dědek (Hrňa, Půček).

Rozhodčí: Květoň, Jaroš – Maňák, Pěkný. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1.

Střely na branku: 25:22. Diváci: 953.

Třebíč: Pakarinen – Bořuta, Furch, Štebih, Baláž, Poizl, Vodička – Dočekal, Bittner, Psota – Vodný, Malý, Maty. Svoboda – Berka, Horváth, Frömel – Michalčuk, Michálek, Stehlík. Trenér: Pokorný.

Vsetín: Žukov – Staněk, Ondračka, Smetana, Hryciow, Ďurkáč, Kojo, Š. Jenáček – Jonák, Bērziņš, Rob – Půček, Dědek, Hrňa – Kratochvil, Jandus, Vávra – Vaňo.. Trenér: Weintritt.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x