Berani neuspěli v Litoměřicích, Vsetín doma padl s posledním Frýdkem-Místkem

Vsetínští hokejisté doma padli s Frýdkem-Místkem. Foto: Robe Vsetín
ZLÍN, VSETÍN - Hokejisté Zlína se z Litoměřic vrací s prázdnou. Berani ve 23. kole Chance ligy podlehli domácímu Stadionu 1:2 a v tabulce jsou šestí. Středeční duel ve 44. minutě rozhodl Korkiakoski. Nedařilo se ani Vsetínu, který před domácím publikem překvapivě podlehl poslednímu Frýdku-Místku.

Jediný gól Moravanů v zápase proti Litoměřicím vstřelil ve formě hrající obránce Hrbas. Velmi jistý výkon podal brankář Daniel Huf. Na body to ale Zlínu nestačilo. 

Pro nás je to zklamání. Chtěli jsme navázat na vítězné utkání se Vsetínem, ale bohužel se nám to nepodařilo. Hra z naší strany vůbec nebyla špatná, dá se říct, že první třetina byla neurovnaná na obě strany, ale v prostřední periodě jsme si vytvářeli soustavný tlak a gólové šance, ale bohužel jsme nebyli efektivní,“ postekl si trenér Beranů Jan Srdínko.

Soupeř si triumfu nad Berany považoval. „Věděli jsme, jak zkušené mužstvo k nám přijede, což se potvrdilo především ve druhé třetině, kde nás téměř k ničemu nepustili. Měli jsme štěstí, že výsledek byl vyrovnaný a skóre nikam neuteklo, ani na jednu, ani na druhou stranu. V poslední části utkání jsme opět zahráli výbornou týmovou, obětavou hru a tím jsme dotáhli utkání k vítěznému výsledku,“ uvedl trenér Litoměřic František Ptáček.

Velké překvapení se zrodilo ve středu na Lapači, kde hokejisté domácího Vsetína podlehli poslednímu Frýdku-Místku 2:3.

Skóre až v prostřední části otevřel bek Valachů Jakub Ďurkáč. Slezané srovnali gólem Martynka. Ve třetí třetině pak Rysi ukázali efektivitu v přesilové hře a skóre otočili na svou stranu. Hostům se vyplatila trpělivost a díky Oskaru Haasovi odskočili i na rozdíl dvou branek. Vsetín tlačil, ale jeho kontaktní branka z hole Pavla Klhůfka přišla pozdě. Poprvé v sezoně tak Valaši ztratili druhý duel v řadě.

Pochopitelně nejsme spokojeni s výsledkem, i takové zápasy se hrají. Minulý týden byl emočně vypjatý, vzhledem k okolnostem, které nastaly. V sobotu jsme ve Zlíně odehráli dobrý zápas, dnes to ale bylo špatné. Podle postavení v tabulce jsme měli uhrát povinné body, což se nepovedlo. Potřebujeme se teď srovnat do nějakého systému, režimu, musíme se nastartovat do větší pohody. Poprvé v sezoně jsme prohráli dva zápasy v řadě. Chceme nyní dát věci do pořádku, a vždy to nějaký zápas odhalí. Občas vás takový zápas potká, my ale budeme pracovat dál,“ slibuje vsetínský kouč Luboš Rob.

Soupeř si triumf nad favoritem náležitě užíval. „Tři body ze Vsetína jsou pro nás zlaté, chlapi si zápas odmakali,“ prohlásil kouč Frýdku-Místku Martin Hrnčár. „Hlavně to platí o druhé třetině, kdy jsme se dostali pod enormní tlak soupeře. Hráli jsme výborně do obrany, byla tam obětavost, měli jsme přes 25 zblokovaných střel, což je v takovém utkání velmi důležité. Podrželi nás také brankáři, konečně tam byla rovněž efektivita v přesilovce, navíc jsme ubránili oslabení. Škoda jen, že jsme nezvýšili během závěrečné power-play, konec mohl být pak klidnější,“ ví dobře.

Svěřence ale oprávněně chválil. „Od stavu 2:1 jsem věřil ve výhru. I když kvalita soupeře je velká, zvládli jsme to!“ těší Hrnčára. 

Chance liga, 23. kolo

HC STADION LITOMĚŘICE – BERANI ZLÍN 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 36. Krutil (Sihvonen, Kuťák), 44. Korkiakoski (Kuťák, Sihvonen) – 34. Hrbas (Šlahař, Paukku). Rozhodčí: Kostourek, Micka – Jindra, Pěkný. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 972. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

VHK ROBE VSETÍN – HC FRÝDEK-MÍSTEK 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 23. Ďurkáč (A. Koláček, Larsen), 60. Klhůfek – 26. Martynek (Marosz, Haman), 43. Cedzo (R. Veselý, Haas), 57. Haas (Svačina). Rozhodčí: Svoboda, Šudoma – Malý, Mikšík. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. Diváci: 1890. Střely na branku: 31:18. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:3.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x