Berani padli i na ledě posledního. České Budějovice – Zlín 3:1

Foto: Madeta Motor České Budějovice
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Patnácté utkání na vlastním ledě hráli hokejisté nováčka z Českých Budějovic. Až teď se dočkali prvního čistého vítězství za tři body. A odnesl to předposlední tým nejvyšší soutěže ze Zlína. Jihočeši se Zlíňanům přiblížili v tabulce na rozdíl šesti bodů. Dvanáctá příčka - z ní v tomto ročníku ještě hraje předkolo play off - se Beranům vzdaluje.

Nedělní odpolední zápas se v budějovické Budvar aréně nesl ve znamení střelecké převahy domácích, ti nakonec přestříleli hosty v poměru 39:25.

Českobudějovičtí si vytvořili komfortní pozici v úvodní třetině. První Prokešův gól byl opravdu nádherný, Kašík na jeho pumelici do horního rohu nedosáhl.

Za pár minut už to bylo o dvě branky, Gazda nedůrazně vyhodil puk, v podstatě namazal Suchánkovi a ten zvýšil na rozdíl dvou branek.

Ve druhé části měl tutovku domácí Holec, nebyl úspěšný a hosté se přeci jen zvedli.

Ve 44. minutě brankář Jihočechů Čiliak vyrazil puk hodně ledabyle a Vopelka tak mohl vstřelit pátý gól ve žlutomodrých barvách.

Na domácí na chvíli lehla deka, jenže pak ji snadno přehodili na hosty. Kašík totiž nestačil zachytit střelu Doležala, když běžela 57. minuta a pak už se Zlíňané nedostali ani ke hře bez brankáře.

Madeta Motor České Budějovice – PSG Berani Zlín 3:1.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x