Berani padli s Litoměřicemi po nájezdech, Vsetín podlehl Frýdku-Místku

Hokejisté Zlína padli doma s Litoměřicemi. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN – Hokejisté Zlína nezvládli pondělní duel s Litoměřicemi a doma podlehli soupeři ze severu Čech 3:4 po samostatných nájezdech. Nedařilo se ani Vsetínu, který prohrál s Frýdkem-Místkem 1:5.

Sedmí Berani vedli v pondělním utkání 2:0 a 3:1, ale v čase 58:19 vynutil prodloužení Pavel Kordule. V nájezdech se za hosty prosadili Fin Markus Korkiakoski a Filip Kuťák, zatímco za Zlín jen Zdeněk Čáp.

Vsetín utrpěl třetí porážku za sebou. Frýdek-Místek získal mezi 7. a 14. minutou vedení 3:0. Přesilovou hru využil David Klimša a další branky přidali Oskar Haas a Nico Geidl. Potom se ještě dvakrát prosadil polský útočník Kamil Walega. Před polovinou utkání využil početní výhodu pěti proti třem a v 47. minutě v klasické přesilovce zvýšil na 5:0. Čestný úspěch hostů zaznamenal dánský obránce Mads Larsen.

Rozhodla určitě první třetina, kdy domácí z prvních třech nebo čtyřech střel vstřelili tři góly. Pak přišla další střela, která padla do naší brány a tím jsme ten zápas úplně ztratili. Ve druhé třetině jsme se do toho chtěli vrátit, měli jsme šance, které jsme proměnit nedokázali. Teď nám tam ty góly zkrátka nepadají, je to z určitého nedůrazu a pak možná i z toho, že následně znejistíme. Máme teď období sezony, kdy se nám tyto věci nedaří. Nenavázali jsme na výkon se Zlínem, kdy jsme byli důraznější. A ten důraz by měl od nás vzejít už hned od začátku,“ zhodnotil duel trenér Vsetína Luboš Rob.

Chance liga, 36. kolo

BERANI ZLÍN – HC STADION LITOMĚŘICE 3:4 PO SAMOSTATNÝCH NÁJEZDECH

(2:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky:1. Paukku, 18. Kindl (Paukku), 31. Köhler (M. Lang, Husa) – 20. P. Svoboda (Korkiakoski, Sihvonen), 50. Ton (Sihvonen), 59. Kordule (P. Svoboda, Aubrecht), rozh. náj. Kuťák. Rozhodčí: Vrba, Maršálek – Mikšík, Augusta. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 1537. Střely na branku: 44:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.

HC FRÝDEK-MÍSTEK – VHK ROBE VSETÍN 5:1 (3:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Klimša (Haman, Marosz), 10. Haas (Walega), 14. Geidl (Ramik), 29. Walega (Svačina, R. Veselý), 47. Walega (Cedzo, Marosz) – 50. Larsen (Bērziņš, Rob). Rozhodčí: Wagner, Kubičík – Otáhal, Peluha. Vyloučení: 10:6. Využití: 3:1. Diváci: 1019. Střely na branku: 22:30. Průběh utkání: 5:0, 5:1.
Frýdek-Místek: Švančara – Urbanec, Haman, Výtisk, D. Kowalczyk, Š. Havránek, Teper – Walega, R. Veselý, Svačina – Doktor, Marosz, Klimša – Cedzo, Haas, Geidl – Macháček, Ramik.

Vsetín: Žukov (21. Pavlíček) – Smetana (A), Š. Jenáček, Hryciow, Ďurkáč, Kojo, Larsen, Ondračka – Jonák (C), Bērziņš, Rob (A) – Holec, Dědek, Klhůfek – Hořanský, Kern, Š. Bláha – Šuhaj, Kratochvil, Vaňo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x