Berani po jasné výhře slaví postup do semifinále, Vsetín v Přerově padl

Berani slaví postup do play-off. Foto: Vojtěch Gargulák
ZLÍN, VSETÍN - Obhájce triumfu v první hokejové lize jde dál. Zlín postoupil do semifinále v nejkratší možné době. Ve třetím čtvrtfinálovém utkání doma přehrál Prostějov jasně 6:2 a sérii ovládl 3:0 na zápasy.

Vypadá to snadno, sehráli jsme však těžkou sérii. Základem byla dvě urvaná vítězství v Prostějově,“ ví dobře hlavní kouč zlínských hokejistů Jan Srdínko.

Berani po výhrách na Hané 5:3 a 3:2 v prodloužení vykročili doma za postupem velmi rázně a v 5. minutě vedli 2:0. Po 86 sekundách otevřel skóre švédský obránce Warg a v čase 4:02 skóroval další zadák Novotný, jenž vyhnal z branky hostujícího gólmana Pavelku. Jeho náhradníka Štipčáka poprvé překonal v 17. minutě jiný bek Riedl.

Zlín před vlastním publikem dál dominoval. Ve druhé třetině navýšil rozdíl Fin Salmio. Ve 46. minutě sice zkorigoval stav prostějovský bek Hanousek, ale náskok Beranů pojistili svými druhými góly v utkání Salmio a Novotný. Porážku třetího týmu základní části při rychlém loučení v play-off zmírnil opět Hanousek.

Dneska jsme celý zápas měli pod kontrolou. Byli jsme efektivní v zakončení, hráli jsme velice dobře v útočné fázi, dopouštěli jsme se minimum chyb. Zaslouženě jsme vyhráli. Nesmírně si toho vážíme, Prostějov má velice kvalitní tým,“ prohlásil Srdínko.

Zlíňany nyní čeká krátké volno, semifinále startuje v úterý 19. března. Soupeře pro další fázi vyřazovací části se teprve dozví.

Zatímco Berani mohou léčit šrámy a odpočívat, Vsetín čeká minimálně jedna další čtvrtfinálová bitva. Přerov totiž nedopustil konec sezony a snížil sérii na 1:2.

Skóre otevřel ve 14. minutě Indrák. Před polovinou utkání sice odpověděl Bláha, ale triumf Zubrů završil Jakub Svoboda. Pro Vsetín to byla už šestá porážka venku za sebou.

Z chybky jsme dostali první gól. Druhou třetinu jsme se následně dostali více do hry než v první třetině, měli jsme tam větší aktivitu a možná jsme mohli dát víc než jeden gól. Na začátku třetí třetiny měl Přerov tři, čtyři minuty více vyhraných soubojů. Pak jsme blbě vystřídali, špatně jsme vyhodili puk do středního pásma, hra se rychle otočila a inkasovali jsme. Potom jsme sice trochu tlačili, ale nepodařilo se nám vyrovnat, protože jsme měli malý tlak do brány. V tomhle se musíme zlepšit,“ ví dobře vsetínský kouč Luboš Rob.

Třetí duel čtvrtfinále je na programu ve čtvrtek rovněž na přerovském zimním stadionu. Jdeme na další zápas a chceme to uhrát,“ dodal Rob.

Čtvrtfinále play off první hokejové ligy

BERANI ZLÍN – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 6:2 (3:0, 1:0, 2:2), konečný stav série: 3:0.

Branky a nahrávky: 2. Warg (Čáp), 5. M. Novotný (Holík), 17. Riedl (M. Lang, Salmio), 33. Salmio (Süss, Novák), 55. Salmio, 56. M. Novotný (Paukku, Novák) – 46. Hanousek (Šidlík, Illéš), 59. Hanousek (Illéš, Z. Doležal). Rozhodčí: Zelníček, Zubzanda – Peluha, Veselý Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 5103. Střely na branku: 21:22.

HC ZUBR PŘEROV – VHK ROBE VSETÍN 2:1 (1:0, 0:1, 1:0), stav série: 1:2.

Branky a nahrávky: 14. Indrák (Pšurný), 45. Jak. Svoboda (T. Doležal) – 28. Š. Bláha (Ondračka). Rozhodčí: Horák, Svoboda – Polák, Rakušan. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Střely na branku: 15:27. Diváci: 2512.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x