Berani po porážce ve Znojmě klesli na poslední místo, Vsetín vládne Chance lize

Hokejisté Zlína se na startu nové sezony neuvěřitelně souží. Foto: Libor Kožík, Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN – Hrozivý start do sezony prožívají hokejisté Zlína, kteří neuspěli ani na ledě Znojma, kde nováčkovi Chance ligy podlehli 1:5 a v tabulce klesli na poslední čtrnácté místo. Zcela opačný úvod letošního ročníku Chance ligy má Vsetín, který si připsal už třetí výhru v řadě, tentokrát proti Litoměřicím 6:4.

Zápasy jsou jak přes kopírák. Máme puk na hokejkách, střílíme, soupeř nás zároveň nepřehrává, není lepší, dává však góly. Nám v zakončení chybí klid. Každá vážnější akce, každá chyba je naopak potrestána gólem. Nedá se nic dělat, musíme se s tím porvat. Musíme makat! Samo to nepřijde,“ myslí si trenér Zlína Miloš Říha.

Znojmo, které se do první ligy vrátilo po 12 letech, dostal do vedení po 42 vteřinách Jan Hruška. V 25. minutě zvýšil v přesilové hře Radim Matuš a v polovině utkání přidal další branku z trestného střílení Tomáš Svoboda. Ve 44. minutě využili Berani početní výhodu díky Martinu Langovi, ale domácí uklidnil také v přesilovce Petr Beránek a výsledek ještě dovršil Jan Bartko.

Znovu nemůžu být spokojený s pasáží ve druhé třetině. Pod dojmem stavu 0:2 se zblázníme, každý si začne dělat co chce, ze zápasu se pak stane blázinec,“ zlobil se Říha. „Soupeř ujede, z první akce třetiny dá na 4:1. Je to hodně těžké. Každý hráč i trenér si to zažil. Musíme věřit, že se to očí,“ burcuje.

Tým, který strávil deset sezon v mezinárodní rakouské lize ICEHL a dvě ve druhé lize, se dočkal prvního bodového zisku v sezoně. Beranům nepomohla k prvnímu úspěchu ani čerstvá posila, útočník Jesse Paukku z celku nejvyšší finské soutěže Sport Vaasa.

V souboji dosud suverénních celků porazil vedoucí Vsetín na vlastním ledě Litoměřice 6:4. 

Středeční duel na Lapači začal kvůli problémům Severočechů na cestě o půl hodiny později. Valaši se hned po 49 sekundách radovali z branky Lotyše Danielse Berzinše. V 16. minutě vyrovnal Fin Riku Sihvonen, ale v čase 24:20 vrátil domácím náskok Vít Jonák a za 125 vteřin zvýšil Slovák Roman Vaňo.

Ve 34. minutě sice zkorigoval stav Petr Ton, za 95 sekund však odpověděl Fin Markus Kojo. Stejně jako Vaňo oslavil první branku v první lize. V úvodu třetí části se v přesilovce prosadil podruhé v utkání Ton a za 63 sekund odpověděl také druhou trefou večera Jonák. Hostující Stadion znovu vrátil do hry David Auchrecht, ale výhru Vsetína dovršil v 55. minutě Luboš Rob.

Vyhráli jsme třetí zápas, je to pro nás v tuto chvíli hrozně cenné. Zápas nebyl vůbec jednoduchý, Litoměřice hrají otevřený hokej a jdou hodně do ofenzivy, takže nás to hodně prověřilo. Dnes jsme měli hodně vyloučených, takže jsme Litoměřice více pustili do hry a určité fáze pro nás bylo těžké přežít. Tým ale šlapal a gól jsme dali vždycky, když jsme ho potřebovali dát. Ofenzivní silou jsme to dnes přetlačili,“ zhodnotil duel trenér Vsetína Luboš Rob.

Další utkání Chance ligy sehraje Vsetín v sobotu 23. září proti dosud neporažené Dukle Jihlava, zlínští Berani vyzvou na domácím ledě Frýdek-Místek.

Chance liga, 3. kolo –

HC LERAM ZNOJMO – BERANI ZLÍN 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Hruška (Karlsson, T. Svoboda), 25. Matuš (Stránský, L. Adámek), 30. T. Svoboda (TS), 49. Beránek (Karlsson, Matuš), 51. Bartko (Karlsson) – 44. M. Lang (Hrbas, Šlahař). Rozhodčí: T. Horák, R. Svoboda – P. Kotlík, O. Polák. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 1720. Střely na branku: 27:41.

Znojmo: Groh (Durný) – Bartko, Zahradníček, Tejnor, Stránský, J. Jenáček, Zukal, Fajmon – Karlsson, Hruška, T. Svoboda – L. Adámek, Šťovíček, Špaček – Beránek, Matuš , Sklenář – J. Sedláček, Kučera, Masař.

Zlín: Huf (Kořének) – Mikel, Hrbas, M. Novotný, Čáp, Suhrada, Zbořil, Talafa – M. Lang, Werbik, Paukku – Šlahař, Kindl, Süss – Vlach, Huhtela, Gago – Köhler , Sadovikov, P. Sedláček.

VHK ROBE VSETÍN – HC STADION LITOMĚŘICE 6:4 (1:1, 3:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 1. Bērziņš (Hrňa), 25. Rob (Ďurkáč), 27. Vaňo, 36. Kojo (Jandus, Kern), 43. Jonák (Rob, Ondračka), 55. Rob (Jonák, Bērziņš) – 16. Sihvonen (Jícha, P. Svoboda), 34. Ton, 42. Sihvonen (Costa, Husák), 46. Aubrecht (Jícha). Rozhodčí: Kubičík, Koziol – Kráĺ, Tvrdý. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:2. Diváci: 2131. Střely na branku: 35:24.

Vsetín: Žukov – Staněk, Ondračka, Smetana (A), Hryciow, Ďurkáč, Kojo, Petrovický – Jonák, Bērziņš, Rob – Půček, Dědek, Hrňa – Kratochvil, Kern, Jandus – Š. Jenáček, Vávra, Vaňo.

Litoměřice: Pařík – Kroupa, Černohorský, Husák, Pavlák, Tomek, Aubrecht – Sihvonen, Jícha, P. Svoboda – Guman, Kuťák, Ton – Kordule, Costa, Korkiakoski – Cikhart, Vitouch, Hrabík – Vopat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x