Berani poprvé v sezoně porazili Kolín, výhru v prodloužení zařídil Honejsek

Hokejisté Zlína (žluté dresy) přetlačili Kolín až v prodloužení. Foto: PSG Berani Zlín, David Peška
ZLÍN - Hokejisté Zlína poprvé v sezoně porazili kolínské Kozly. Berani v nedělní předehrávce 27. kola Chance ligy zvítězili nad Středočechy 4:3 v prodloužení a pojistili si devátou příčku. Bod navíc favoritovi vystřelil útočník Honejsek.

Kluci si druhý bod zasloužili. Tým šel za bodovým ziskem a náš výkon měl morálku. Škoda jen, že nemáme tři body, ale i dva bereme,“ uvedl asistent trenéra Zlína Juraj Jurík.

Zlíňané se na dvoubodovou výhru pořádně nadřeli a nestačilo jim ani vedení 3:1. Do zápasu lépe vstoupili hosté, kteří šli do vedení již ve 3. minutě, kdy se prosadil Půček.

Domácí se v úvodní části pouze zastřelovali, gólman Soukup inkasoval až po změně stran.

I když jsme první třetinu prohráli, hráli jsme paradoxně dobře. Bohužel vymýšlíme spoustu věcí v koncovce, šancí jsme měli dostatek, abychom třetinu vyhráli,“ mínil Jurík.

Vyrovnání zařídil Gago, krátce po něm završil obrat Bukač. V polovině utkání navíc přidal třetí branku kapitán Kubiš. Hotovo ale zdaleka nebylo. Marimex vrátil do hry kontaktní brankou Pajer.

Od druhé třetiny se mužstvo zmobilizovalo, přitlačili jsme soupeře a elánem jsem to otočili na 3:1. Bohužel na konci přesilovky inkasujeme gól z brankoviště. Máme silné beky a dostaneme dva góly z brankoviště, což se nesmí stávat,“ láteřil Jurík.

Další úder zasadil soupeři Korkiakoski. „Ve třetí třetině jsme měli dostatek času, abychom zápas ještě zvrátili. Hráče jsme nabádali, aby byli důrazní, obezřetní v obraně. Bohužel jsme neproměnili na konci třetiny dvě velké šance,“ posteskl si Jurík.

Vyrovnaný duel nakonec dospěl až do prodloužení. Těsně před jeho koncem udeřil Honejsek, který dvaadvacet vteřin před závěrečnou sirénou odmítl samostatné nájezdy.

Zlín sehraje další zápas ve středu 7. prosince na ledě Šumperku.

Chance liga, 27. kolo

PSG Berani Zlín – SC Marimex Kolín 4:3 po prodloužení (0:1, 3:1, 0:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Gago, 23. Bukač (Hejcman, Köhler), 30. Kubiš (Hejcman, M. Zbořil), 65. Honejsek (Kubiš, M. Zbořil) – 3. J. Půček (Morong, Čáp), 35. Pajer (Matějček), 42. Korkiakoski (J. Půček, Pajer). Rozhodčí: Petružálek, Rapák – Zídek, Komínek. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 1 376. Střely na branku: 44:24.

Zlín: Huf – Kachyňa, Suhrada, Bukač, Talafa, Bartko, M. Zbořil, Husa – Ondráček, Honejsek, P. Sedláček – Frömel, D. Kindl, Kubiš – Illéš, Hejcman, Gago – P. Mrázek, Luža, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Horák.

Kolín: Soukup – Křepelka, Piegl , Niko, Čáp, T. Jelínek, Cibák, Naar – Ouřada, Korkiakoski, Sklenář – Z. Král, P. Moravec, Morong – Pajer, Matějček, Síla – K. Lang, V. Polák, J. Půček. Trenéři: Šťastný, Martínek, Hušek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x