Berani poprvé vyhráli venku, Vsetín doma přestřílel Prostějov

Hokejisté Vsetína slaví výhru nad Prostějovem. Foto: VHK Robe Vsetín
ZLÍN, VSETÍN – Hokejisté Zlína po dvou venkovních prohrách na třetí pokus uspěli na soupeřově kluzišti. Berani v 6. kole Maxa ligy zvítězili na ledě dlouhodobě neoblíbeného Kolína 5:3 a v tabulce poskočili na páté místo. Svůj vůbec první gól ve Zlíně vstřelil Lukáš Válek, poprvé v sezoně se trefil také elitní finský obránce Aleksi Salonen. 

Zlíňané sice v Kolíně ztratili vedení 1:0 i 3:1, ale v 50. minutě rozhodl ukrajinský útočník Stanislav Sadovikov a 25 sekund před koncem pečetil výsledek při power play do prázdné branky finský bek Aleksi Salonen.

Chválabohu bereme tři body. Když to vezmeme od začátku, vstup do zápasu jsme neměli dobrý, chyběl nám pohyb. Soupeř byl více u nás v pásmu, my jsme byli beze střely do nějaké páté, možná sedmé minuty. První střelou jsme pak šli do vedení, což byl pro nás uklidňující moment,“ hodnotí duel kouč Beranů Ján Pardavý.

V první třetině jsme pak byli lepším týmem, ve druhé třetině nás zastavilo dlouhé pětiminutové oslabení. Soupeř dlouhou přesilovku využil a vyrovnal, my jsme následně šli do vedení na 3:1 po dobrých kombinacích, dobrých střelách,“ pokračuje.

Od té doby jsme na ledě už zase nebyli, byli jsme ustrašení, netvořili jsme si šance. Soupeř na nás zatlačil, což vyvrcholilo dvěma takovými hloupými góly. Bylo tam jedno špatné střídání, jeden samostatný nájezd, jedna dorážka z předbrankového prostoru. Za stavu 3:3 jsme začínali od začátku. Věděl jsem, že se síla týmu projeví a že vítězný gól dáme my. Nakonec to na sebe vzal Sad,“ radoval se.

Šampion druhé nejvyšší soutěže z minulého ročníku Vsetín si spravil chuť po první ztrátě, kterou utrpěl po středeční porážce v Moravských Budějovicích s Třebíčí 3:4 po samostatných nájezdech. Dvěma góly se na vítězství Valachů podílel Tomáš Šmerha a tři body za góly a dvě asistence si připsal obránce Šimon Jenáček. Prostějov prohrál čtvrtý z posledních pěti duelů.

Maxa liga, 6. kolo –

Kolín – Zlín 3:5 (0:1, 3:2, 0:2)

Branky: 23. Skořepa, 36. Gardoň, 37. J. Kloz – 5. Kverka, 25. P. Holík, 26. Válek, 50. Sadovikov, 60. Salonen. Rozhodčí: Wagner, Gebauer – Maštalíř, Roischel. Vyloučení: 4:4, navíc P. Sedláček (Zlín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 1051.

Vsetín – Prostějov 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)

Branky: 17. a 54. Šmerha, 26. Stříteský, 26. Š. Jenáček, 36. Rob – 10. Illéš, 27. J. Veselý, 60. Jiránek. Rozhodčí: Cabák, Šico – Hanzlík, Frais. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 2534.