Berani potřetí v sezoně porazili Frýdek, Vsetín znovu zdolal Jihlavu

Hokejisté Zlína doma přehráli Frýdek-Místek 4:1. Foto: Berani Zlín
ZLÍN – Hokejistům Zlína úvodní duel po reprezentační přestávce výsledkově vyšel. Berani doma přehráli Frýdek-Místek 4:1 a zaknihovali povinné tři body, které při debutu švédského beka Stefana Warga dvěma góly a jednou asistencí zařídil Jakub Šlahař.

Rychle jsme šli do vedení, z našeho prvního oslabení jsme poté dostali gól. Kluky to ovšem nepoložilo, nabírali jsme na síle, nebáli jsme se hrát na puku. Předváděli jsme výbornou hru. Snažili jsme se eliminovat útočnou sílu soupeře, což se nám povedlo. Jsme rádi, že jsme vyhráli,“ uvedl hlavní kouč Zlína Jan Srdínko.

Domácí měli famózní nástup do zápasu, hned v první minutě otevřel Fin Paukku. Favorit se však radoval jen 48 vteřin, v přesilovce vyrovnal hostující Kowalczyk.

Berani duel rozhodli v dlouhé přesilovce. Hostující Urbanec totiž dostal pět minut za podkopnutí, následně i dvě za vysokou hůl. Početní výhodu zužitkoval Šlahař. Vzápětí upravil na 3:1 Kindl.

V závěrečném dějství přidal svou druhou branku v zápase Šlahař, čímž pečetil konečný stav na 4:1.

V pondělním duelu 30. kola Chance ligy uspěl i Vsetín. Valaši po reprezentační přestávce cestovali na Vysočinu do Pelhřimova, kde své zápasy v azylu hraje jihlavská Dukla. Valaši předvedli v utkání povedené závěry první i druhé třetiny a díky trefám Luboše Roba a Šimona Jenáčka zapsali cenné vítězství. Třetí čisté konto v základní části oslavil i brankář Maxim Žukov. Zelenožlutí se tak vítězně naladili na blížící se středeční šlágr s Porubou.

Na zápas jsme přijeli o půl hodiny později, protože jsme hráče Roba zapomněli na benzínce. Taková veselá historka z naší cesty. Přesto jsme dobře vstoupili do utkání, což pokládám za důležité. Měli jsme dobrý pohyb a celkově jsme byli o fous lepším týmem. Dva góly pro nás byly zasloužené,“ zhodnotil zápas trenér Vsetína Jiří Weintritt.

Chance liga, 30. kolo –

BERANI ZLÍN – HC FRÝDEK-MÍSTEK 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Paukku (Šlahař, Salonen), 33. Šlahař (Suhrada), 36. Kindl (Salonen, Keränen), 51. Šlahař (Kindl, Suhrada) – 2. D. Kowalczyk (Doktor, R. Veselý). Rozhodčí: . Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 2185. Střely na branku: 43:19. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

HC DUKLA JIHLAVA – VHK ROBE VSETÍN 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Rob, 39. Š. Jenáček (Jandus, Hořanský). Rozhodčí: Barek, Košnar – Jindra, Beneš. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Diváci: 648. Střely na branku: 15:22. Průběh utkání: 0:2.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x