Berani prohráli s Porubou 0:3, Vsetín zdolal Jihlavu až v prodloužení

Foto: HC RT TORAX Poruba 2011
ZLÍN, VSETÍN – Zlínští Berani vstoupili do čtvrtfinále play-off hokejové Chance ligy porážkou s Porubou 0:3. Vyhrocenou bitvu před 2 058 diváky rozsekl v čase 46:36 Jakub Šlahař. O poznání více radosti zavládlo ve středu večer v kabině Vsetína, který dokázal zdolat houževnatou Jihlavu 4:3 v prodloužení. Druhé zápasy čtvrtfinálové série jsou na programu už dnes večer.

První třetina na ledě Poruby byla hodně vyrovnaná se šancemi na obou stranách, gólově se ale nedokázal prosadit ani jeden z týmů, což platilo i pro druhou třetinu. První branku utkání diváci viděli až ve 47. minutě, kdy přečíslení dva na jednoho využil Jakub Šlahař.

Mezi oběma fanouškovskými tábory zavládlo menší napětí, a tak museli přijít policejní těžkooděnci, aby se situace uklidnila. Následoval nepříjemný moment, kdy zlínský Novotný napadl Tomana, kterého museli následně odvést záchranáři na nosítkách. Poruba tak hrála přesilovku, která měla trvat 5 minut, jenže Hrníčko fauloval a následovala hra ve čtyřech na obou stranách.

Další gólový úspěch slavila Poruba 4 minuty před koncem třetí sirény, kdy dokázal přesilovku využít Michal Vachovec. Závěr utkání se nesl ve velkých emocích a rozhodčí tak udělovali trestné minuty. Zlín to na konci utkání zkoušel ještě bez brankáře, což se mu nevyplatilo – do prázdné klece pečetil výhru domácích Tomáš Šoustal a Poruba tak jde do vedení ve čtvrtfinálové sérii 1:0.

První třetina nebyla z naší strany vůbec špatná. Ve druhé jsme zbytečně faulovali, což ovlivnilo zápas. Vypadli jsme z tempa a náš výkon nebyl vůbec optimální. Ve třetí třetině jsme de facto namazali na gól a pak se to už těžko dotahovalo. Zápas byl vyhrocený s play-off parametry, kluci chtěli vyhrát, šli za tím a chtěli první zápas urvat,“ myslí si asistent trenéra Beranů Oldřich Horák.

Čtvrtfinálová série včera odstartovala také ve Vsetíně, kde domácí ve vyrovaném zápase udolali jihlavskou Duklu 4:3 v prodloužení. Weintrittova družina v úvodním duelu nejprve ztrácela, následně otočila skóre na 3:1. Dukle se však podařilo srovnat a rozuzlení přinesla až poslední minuta prodloužení, ve které rozhodl Šimon Jenáček.

Těžký zápas, myslím si, že za stavu 3:1 jsme to měli dohrát. Pak Jihlava dala dva skoro stejné góly. Šancí bylo v prodloužení víc a naštěstí jsme ten gól v závěru dali. Jsme ráadi za ten bod co máme a připravíme se na zítra,“ zhodnotil duel trenér domácích Radim Kucharczyk.

Myslím, že to bylo utkání, které muselo bavit. My jsme prohrávali 3:1 a musím smeknout před hráči, že se takto dokázali vrátit do zápasu a je škoda, že když už domácí byli takto nahraní, tak že jsme to nedotáhli do vítězného konce ve třetí třetině. A k tomu prodloužení si myslím, že rozhodla vyloučení, jelikož nám to sebralo spoustu sil,“ uvedl po zápase kouč HC Dukla Jihlava Viktor Ujčík.

Druhé zápasy čtvrtfinálové série jsou na programu dnes večer na ledě Poruby a Vsetína.

HC RT TORAX Poruba 2011 – PSG Berani Zlín 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 47. Šlahař (Hrníčko), 57. Vachovec (Lemcke, Šoustal), 60. Šoustal. Rozhodčí: Jechoutek, Kubičík – Kotlík, Otáhal. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2058. Střely na branku: 43:31. Průběh utkání: 0:0, 3:0

HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (O. Bláha) – Urbanec, Voráček, Klimíček, Lemcke, A. Sedlák, Doudera, Krenželok – Šlahař, Pšurný, Dufek – Berisha, Šoustal, Hrníčko – Gřeš, Vachovec, Střondala – Bernovský, Toman, Karafiát.

PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) – Gazda, Husa, Zbořil, Suhrada, Talafa, Novotný, Zavřel – Z. Sedlák, Kindl, Kratochvíl – Mrázek, Gago, Lang – Pospíšil, Hejcman, Kubiš – Köhler, Sadovikov, P. Sedláček.

VHK ROBE VSETÍN – HC DUKLA JIHLAVA 4:3p (1:1, 2:0, 0:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Hořanský (Ondračka), 29. Půček (Holec), 39. Berzinš (Jenáček) 80. Jenáček – 5. Šik (Dundáček), 43. Skořepa (Kolář, Havránek), 51. Harkabus (Kolář, Karabáček). 

VHK ROBE Vsetín: Žukov – Kajínek, Říha, Smetana (A), Ondračka, Jenáček, O. Němec (A), Česánek – Jonák (C), Bērziņš, Rob – Holec, Klhůfek, Půček – Sihvonen, Přikryl, Š. Bláha – Hořanský, Lichanec, Jenyš.

HC Dukla Jihlava: Beran – Kolář, Haman, Bilčík, F. Kočí, Vala, Dundáček, A. Dvořák – Harkabus (A), Skořepa (C), Karabáček – T. Havránek, Miškář, Šik – Meluzin, Pořízek, Chlubna – Cachnín, Křehlík, V. Brož.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x