Berani proti Jihlavě neskórovali, Vsetín doma podlehl Prostějovu

Hokejisté Zlína se proti Jihlavě střelecky neprosadili. Foto: Berani Zlín, Libor Kožík
ZLÍN, VSETÍN – Hokejisté Zlína zakončili první čtvrtinu základní části Chance ligy těsnou porážkou. Berani na zimním stadionu v Pelhřimově nestačili na Jihlavu, v jejím azylu podlehli 0:1 a jsou až osmí. Nedařilo se ani Vsetínu, který na domácím ledě podlehl Prostějovu 2:3.

Vyrovnaný duel mezi jihlavskou Duklou a Zlínem rozhodl ve 26. minutě Šik. Hostující Novotný uklouzl při pokusu o rozehrávku, díky čemuž se k puku dostal Havránek. Ten naznačil nájezd na gólmana, ale v poslední chvíli ještě předal kotouč Šikovi, který z první rozvlnil síť.

Zhodnocení je jednoduché. Když nedáme gól, nemůžeme vyhrát. Myslím si, že ve třetí třetině jsme těch šancí měli několik, samozřejmě ale třeba ta první perioda podle našich představ nebyla, soupeře chceme zatlačit. Místo toho se bráníme, hrát začneme až od poloviny zápasu. Pak už soupeře přehráváme, ale bohužel zatím se nám nedaří střelecky, dáváme málo gólů,“ uvedl asistent trenéra Zlína Petr Leška.

V brance Beranů zářil gólman Huf, hostům na Vysočině scházel zraněný Martin Lang, domácí nenasadili lídra Tomáše Čachotského. Naopak poprvé se ve žlutomodrém dresu představil Michaeal Keränen, jenž předvedl sympatický výkon.

Ve středu skončila vítězná série hokejistů Vsetína. Valaši před kamerami České televize na Lapači podlehli silnému Prostějovu 2:3, i tak v tabulce Chance ligy zůstávají na druhém místě. Domácímu týmu k bodům nepomohly ani trefy Jonáka a kapitána Hrni.

Ze začátku jsme měli určitou převahu, nějaké šance ze slotu, ale neproměnili jsme je. Zápas byl vyrovnaný, nastoupili proti sobě velmi kvalitní soupeři a rozhodovaly detaily. Dostali jsme gól v oslabení i při vlastní přesilovce. Jeden z rozhodujících momentů byl za stavu 2:1, kdy jsem měli dvě šance dva na jednoho, kde jsme měli odskočit na 3:1. To se ale nestalo, soupeř dokázal vyrovnat a nedokázali jsme ho dotáhnout,“ zhodnotil duel vsetínský kouč Luboš Rob.

CHANCE LIGA – 13. KOLO

DUKLA JIHLAVA – BERANI ZLÍN 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Šik (Havránek). Rozhodčí: Bejček, Jechoutek – Zídek, Polák. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 696.

VHK ROBE VSETÍN – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Jonák (Rob), 32. Hrňa (Larsen, Jonák) – 18. J. Veselý (Jiránek, Fronk), 39. Z. Doležal (Slanina, Račuk), 46. Maruna (Venkrbec). Rozhodčí: Ondráček, Mejzlík – Hanzlík, Tvrdý. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2044. Střely na branku: 42:28. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x