Berani se oklepali z debaklu, Vsetín zdolali v prodloužení

Ze druhé výhry ve finálové sérii se radovali Berani. Foto: Vojtěch Gargulák
VSETÍN – Úterní debakl je zapomenutý, ve středu slavili na Lapači po velkém dramatu Berani. Hokejisté Zlína zvítězili ve druhém finále play-off Chance ligy na ledě Vsetína 3:2 v prodloužení a vyrovnali sérii na 1:1. Napínavý duel rozsekl v čase 70:18 hostující obránce Vojtěch Riedl.

Sportovně musím uznat, že Vsetín byl lepší, štěstí se přiklonilo na naši stranu. Hodně si toho vážíme. Tato výhra by nás určitě mohla nakopnout,“ věří trenér Zlína Jan Srdínko.

Soupeř po úterní euforii rychle vystřízlivěl, je zpátky na zemi. „Štěstí se vždy k někomu přikloní. Teď jsme zklamaní, od zítřka už být nemůžeme. Věřím, že tým je psychicky silný, že tuto porážku ustojí. Podle toho se pozná síla mančaftu,“ říká vsetínský kouč Luboš Rob starší.

Hostům k triumfu pomohl i brankář Huf, který znovu dostal přednost před Kořénkem. „Máme na to trenéra brankářů, s gólmany jsou v každodenním kontaktu. Je jako jejich druhý táta. Utkání si rozebrali. Šlo vidět, že Hufina to nepoznamenalo, jeho vnitřní síla byla znát,“ pochvaloval si Srdínko.

V úvodní části si Huf připsal dobré zákroky po střele Matějčka i šanci Zabusovse. Do vedení však šli méně aktivní Zlínští. Chybu soupeře nejprve potrestal Šlahař, po 35 sekundách slavili Berani znovu, když se z prakticky totožného místa prosadil Lang, který úvodní duel vynechal.

Vsetín slepené branky nezlomily. Naopak se zvedl a rivala přehrával. Soupeře v prostřední části přestřílel drtivým poměrem 21:4, ale hosté v čele s výborným Hufem dlouho odolávali. Zlínského brankáře překonal až ve 36. minutě Machala, jenž zužitkoval početní výhodu.

Berani mohli Vsetínu v úvodu závěrečné části odskočit, ale Šlahař trefil pouze tyč a hosté nevyužili ani zkrácenou dvojnásobnou početní výhodu. Za to je v 52. minutě potrestal dorážející Klhůfek.

Prodloužení začal Vsetín mohutným náporem, který se hostující trenéři snažili otupit v 66. minutě oddechovým časem. Domácí byli i poté nebezpečnější, jenže výhru urvali Berani. Langova rána ještě skončila na břevnu, ale střela Riedla už byla přesná.

Prodloužení jsme mohli rozhodnout, měli jsme v něm šance. Přišla chyba, Zlín to pak dobře trefil. Vyslali jsme padesát střel, mělo to být jinak, bohužel není,“ smutnil Rob starší.

Zlíňané udolali rivala 3:2 a na Lapači srovnali sérii na 1:1. „Od nás to byl diametrálně odlišný zápas, měli jsme lepší pohyb. Zápasy jdou ale v rychlém sledu za sebou, nemá smysl se vracet zpátky a pitvat se ve výsledcích. Jdeme krok po kroku,“ dodává Srdínko.

Série se nyní stěhuje do Zlína, kde se v sobotu a v neděli odehrají další zápasy. Začnou shodně v 17.30.

Chance liga, 2. semifinále –

VHK ROBE VSETÍN – BERANI ZLÍN 2:3 po prodloužení (0:2, 1:0, 1:0 – 0:1), stav série: 1:1.

Branky a nahrávky: 37. Machala (Zabusovs), 52. Klhůfek (Rob, Staněk) – 10. Šlahař (Süss), 11. M. Lang (Novák, Gago), 71. Riedl (M. Lang, Gago). Rozhodčí: Svoboda, Zeliska – Zídek, Maňák. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 50:17. Diváci: 4260.

Vsetín: Žukov – Larsen, Smetana, Teper, Staněk, Ďurkáč, Š. Jenáček, Kojo – Rob, Klhůfek, Matějček – Hrňa, Kratochvil, Holec – Š. Bláha, Kern, Hořanský – Zabusovs, Ondračka, Machala.

Zlín: Huf – Salonen, Riedl, Čáp, Warg, Zbořil, M. Novotný, Suhrada – Salmio, Holík, Paukku – Šlahař, Werbik, Süss – M. Lang, Gago, Novák – P. Sedláček, Sadovikov, Köhler.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x