Berani udolali Jihlavu, Vsetín zvítězil v Prostějově

Hokejisté Zlína zvítězili nad Jihlavou 4:2. Foto: Berani Zlín, Vojtěch Gargulák
ZLÍN, VSETÍN – Zvládli to, ale zase se nadřeli. Hokejisté Zlína ve středečním domácím utkání 26. kola Chance ligy přemohli Duklu Jihlava 4:2 a po polovině základní části se vyšvihli zpět na šesté místo tabulky. Dařilo se i Vsetínu, který venku rozdrtil Prostějov 6:1.

V zápase s Duklou Jihlava zazářil dvěma body Martin Lang, výborně se prezentoval i zvolený nejlepší hráč zápasu Jesse Paukku. Obránce Zdeněk Čáp zaznamenal už pátý gól v sezoně. Jistotu v kritických momentech týmu opět dodal gólman Daniel Huf.

Nějaké chybičky se tam vyskytly, za tři body jsme však rádi,“ glosoval tři body hlavní kouč ševců Jan Srdínko. „Klukům v prvních dvou třetinách chyběla větší lehkost, kdyby si více věřili, tak jsme soupeři mohli více odskočit. Máme radost, že jsme zápas zvládli a dotáhli jsme ho až do vítězného konce,“ oddechl si spokojený Srdínko.

Berani vykročili za druhou výhrou z pěti utkání pod dočasným trenérem Janem Srdínkem ve druhém dějství. Skóre otevřel v čase 27:14 bek Zdeněk Čáp a v 34. minutě přidal druhý gól Beranů v početní výhodě Jan Süss. Ve 44. minutě snížil v přesilové hře Tomáš Havránek, ale za deset minut vrátil Zlínu také v početní výhodě dvoubrankový náskok Martin Lang. Náskok zvýšil Fin Jesse Paukku a výsledek ještě zkorigoval v přesilovce Richard Cachnín.

V oslabení jsme dostali gól, na kluky to padlo, chtěli hrát zodpovědněji. Cítili, že zápas můžeme urvat. Hlavní bylo nepanikařit, ale hrát uvolněně. Věřím, že v dalším zápase se znovu posuneme dál, že to z nich spadne,“ dodal Srdínko.

Vsetín po dvou duelech bez bodu vyhrál potřetí za sebou. V Prostějově opanoval čtyřmi góly první třetinu. Po 78 sekundách prostředního dějství se v početní výhodě zapsal podruhé v utkání mezi střelce Erik Hrňa. Ve 29. minutě snížil v přesilovce pěti proti třem Jan Veselý. Na startu třetí třetiny pečetil vysokou výhru Valachů Pavel Klhůfek.

V sezoně máme dobré vstupy, hodně střel, od začátku však nejsme schopni být produktivní. Teď nám osm střel stačilo na čtyři góly. Tým šlapal, hrál zodpovědně, chtěl vyhrát. Kluci byli ochotni udělat vše pro mančaft. Hru jsme kontrolovali. Prostějov se chtěl dostat do zápasu, což jsme nedovolili. Výhra je zasloužená, celkově jsme až na pár momentů hráli dobře,“ zhodnotil duel asistent trenéra hostů Luboš Rob starší

Chance liga, 26. kolo –

Zlín – Jihlava 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)

Branky: 28. Čáp, 34. Süss, 54. M. Lang, 56. Paukku – 44. T. Havránek, 60. Cachnín. Rozhodčí: Kubičík, Šico – Vašíček, O. Veselý. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:2. Diváci: 1625.

Prostějov – Vsetín 1:6 (0:4, 1:1, 0:1)

Branky: 29. J. Veselý – 16. a 22. Hrňa, 8. T. Jandus, 14. M. Kratochvil, 19. Staněk, 43. Klhůfek. Rozhodčí: Grygera, Kostourek – Jindra, Kotlík. Vyloučení: 1:2, navíc Illéš (Prostějov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 712.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x