Berani vynulovali Litoměřice a potřetí vyrovnali semifinálovou sérii. Rozhodne se v sobotu

Hokejisté Zlína si výhrou 2:0 nad Litoměřice vynutili rozhodující sedmý zápas. Foto: Vojtěch Gargulák, Berani Zlín
ZLÍN – Ještě není konec! Hokejisté Zlína boj o účast ve druhé baráži o extraligu v řadě ještě nevzdávají. Berani zvládli šestý duel semifinále play-off Chance ligy proti Litoměřicím, soupeře ze severu Čech zdolali v domácím prostředí 2:0 a srovnali sérii na 3:3.

O postupujícím do finále rozhodne sedmý zápas, který je na programu v sobotu od sedmnácti hodin v Kalich aréně.

Už jednou jsme tam vyhráli, budeme věřit, že tam zvládneme i sedmý zápas. Naladění jsme dobře,“ nepochybuje klíčový útočník Zlína Petr Holík. Byl to právě bývalý reprezentant, který dvěma body a prvním gólem v play-off rozhodl čtvrteční duel.


Berani se ujali vedení po 28 sekundách druhé třetiny, kdy potrestali vyloučení Jebavého z konce úvodní části. Střelou z pravého kruhu se prosadil právě Holík. Elitní centr pak ve 37. minutě asistoval u druhé branky Fina Salmia.

Chtěli jsme na ně vletět, hrát s nimi do těla a hlavně zodpovědně. Výborně bruslí, tak ať nemají žádné protiútoky. Povedlo se nám to. Párkrát jsme je uzavřeli, z toho pramenily góly,“ říká Holík.


„Litoměřice musíme zpomalovat a neztrácet puky na modrých čarách, na což čekají. Hned pak jedou, hraje se to nahoru dolů. Nesmíme to dopustit. Musíme hrát chytře, k tomu je vůbec nepouštět,“ přidává.

Berani se mohli opřít i o brankáře Daniela Hufa, jenž udržel poprvé v letošním play-off a popáté v sezoně čisté konto.

Já bych se k tomu dnes postavil úplně jinak, nijak bych to utkání nehodnotil. My jsme zkrátka věděli, že jedině vítězství nás posune k tomu, abychom hráli sedmý zápas, tomu jsme všechno podřídili. Myslím si, že to bylo vidět, samozřejmě vyskytly se tam i nějaké chybičky, ale kluci k tomu dnes měli výborný přístup. Ráno jsme si řekli, že ještě jednou chceme těch pět a půl hodin do Litoměřic cestovat a chceme se pobít o postup do finále. Nyní nás čeká nejdůležitější zápas v sérii a na ten se musíme připravit,“ prohlásil asistent trenéra Zlína Richard Kapuš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x