Berani zdolali Znojmo až v nájezdech, Vsetín po dvou letech zvítězil v Litoměřicích

Hokejisté Zlína doma zdolali Znojmo až v nájezdech. Foto: Berani Zlín, Vojtěch Gargulák
ZLÍN, VSETÍN – Z téhle výhry zase až tak velkou radost neměli. Hokejisté Zlína doma ve středečním utkání vedli nad posledním Znojmem 4:2, v závěru třetí třetiny ale o nadějné vedení trestuhodně přišli a v duelu 42. kole Chance ligy brali jen dva body po výhře 5:4 po samostatných nájezdech.

Ztráta bodů nás mrzí. Potřebovali jsme získat tři, máme jen dva. Dokázali jsme vstřelit čtyři góly, inkasovali jsme však stejný počet. Určitě to není dobré, máme co napravovat,“ uvedl asistent trenéra Zlína Richard Kapuš.

Berani vstoupili do utkání špatně a hned v úvodu inkasovali. Ačkoliv ještě v první třetině srovnal Sedlák, do kabin odcházeli za nepříznivého stavu 1:2.

Zlínu vyšla prostřední část, během devíti minut výsledek otočil na 4:2. Nicméně soupeři dovolil snížit, následně navíc ubránil dvouminutové oslabení třech proti pěti.

Jenže ani obětavost a úsilí nestačilo. Berani chvíli před koncem dovolili Orlům srovnat na 4:4, odpor houževnatého soka až v samostatných nájezdech zlomil Sedlák.

Mužstvo s takovými ambicemi nemůže ztratit takový náskok,“ říká Kapuš. Začali jsme vytvářet chyby, které jsme do té doby nedělali. Více si to rozebereme na videu,“ dodal zklamaně.

Vsetínský tým se po pondělním utkání v pražském Edenu přesunul na sever Čech do Litoměřic. Poprvé od loňského prosince se do brankoviště postavil Patrik Romančík. Valaši začali v Kalich Aréně dobře, po slepených gólech Jenáčka a Roba vedli v 18. minutě 2:0.

Domácí však v prostředním dějství ztrátu smazali, když se prosadili z trestného střílení Ton a po něm i Kordule ze hry. Očekávané drama ale Vsetínští odmítli ihned na startu třetí třetiny, během níž postupně zaznamenali tři další trefy a po dvou letech vezou z litoměřického ledu plný bodový zisk.

Jeli jsme na venkovní trip, spali jme v Praze, abychom se nemuseli trmácet přes celou republiku. Sehráli jsme smolné utkání se Slavií a tady jsme to chtěli urvat za každou cenu. Byli jsme lepším týmem, ale ve druhé třetině jsme si to zkomplikovali lacinými góly. Ve třetí třetině jsme potvrdili dobrý pohyb a proměňovali jsme dobré šance. Myslím si, že je to spravedlivá výhra,“ uvedl vsetínský kouč Luboš Rob.

Chance liga, 42. kolo –

BERANI ZLÍN – HC LERAM ORLI ZNOJMO 5:4 PO NÁJEZDECH (1:2, 3:1, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Z. Sedlák, 21. M. Lang (Werbik), 29. Salmio (Suhrada), 29. Salmio (Werbik). Roz. nájezd Sedlák – 1. Bukač (Lichanec, Beránek), 19. Hruška (Kratochvíl, Bartko), 30. T. Svoboda (Tejnor, Šťovíček), 60. Zahradníček (T. Svoboda, Hruška). Rozhodčí: Jaroš, Mejzlík – Dědek, Augusta. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 2289. Střely na branku: 50:26.

HC STADION LITOMĚŘICE – VHK ROBE VSETÍN 2:5 (0:2, 2:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 34. Ton (TS), 35. Kordule – 18. Š. Jenáček (Hrňa, Holec), 18. Rob (Jonák), 42. Larsen (Kern, R. Půček), 49. Jonák (Klhůfek, Rob), 58. Machala. Rozhodčí: Ondráček, Zeliska – Zídek, Sýkora. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Diváci: 842. Střely na branku: 30:37. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x