Beranům stačila k výhře ve Frýdku jediná branka, Vsetín udolal Jihlavu

Hokejisté Zlína zdolali Frýdek-Místek 1:0. Foto: Berani Zlín, Libor Kožík
ZLÍN, VSETÍN – Jediná trefa stačila. Hokejisté Zlína v Chance lize bodovali naplno poprvé po sedmi zápasech, z nichž jen jeden vyhráli. Sobotní duel 17. kola rozhodla branka Jakuba Šlahaře, který skóroval při početní výhodě v 18. minutě.

Zazářil především hostující gólman Daniel Huf, jenž chytil 32 střel a proti Rysům v letošní sezoně za 120 minut hry ještě neinkasoval.

„Podržel nás v klíčových momentech druhé třetiny. Chci také poděkovat divákům, kteří nás podporovali a dovedli nás k těm kýženým třem bodům, které jsme tak strašně moc potřebovali,“ uvedl trenér Zlína Miloš Říha.

Asistencí návrat do sestavy oslavil mladíček Stanislav Sadovikov.

„Byl to velice těžký zápas, protože oba týmy musely vyhrát. Měli jsme v sezoně několik zápasů, které jsme do vítězného konce nedovedli, věděli jsme, že dnes musíme. Podle toho to taky vypadalo, byl to takový urputný hokej,“ říká Říha.

„V první třetině to neslo parametry, jaké bychom si představovali, naopak s druhou třetinou jsme vůbec spokojení nebyli. Třetí třetina pak byla velmi bojovná, dali jsme do toho hodně úsilí. Musím hráčům poděkovat za nasazení, za to, že jsme to urvali,“ dodal spokojeně.

Vsetín zareagoval na středeční porážku v Litoměřicích 1:4 a doma vyhrál pátý z posledních šesti zápasů. S Duklou Jihlava sice prohrával od 14. minuty po gólu Jana Bergera, ale v polovině utkání během 65 sekund otočili skóre Pavel Kubiš a Vít Jonák. Dukla utrpěla teprve druhou porážku z uplynulých sedmi duelů.

Chance liga, 17. kolo –

HC Frýdek-Místek – Berani Zlín 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Šlahař (Sadovikov). Rozhodčí: Kubičík, Vrba – Vašíček, Kráľ. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 1054. Střely na branku: 32:16.

VHK ROBE Vsetín – HC Dukla Jihlava 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 31. Kubiš (Hrňa, Klhůfek), 32. Jonák (Rob, Bērziņš) – 14. Berger. Rozhodčí: Šico, Wagner – Bezděk, MIkšík. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 2610. Střely na branku: 31:22. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x