Beseda s hercem Josefem Kubáníkem: (nejen) o nové knize Herec

ZLÍN - Josef Kubáník, herec a autor bestselleru Poslední deník Květy Fialové, vydává další knihu. Povídání nejen o ní, ale i o předchozím úspěšném titulu, o životě, práci i dalších plánech si mohou zájemci poslechnout v pondělí 21. září v Obchodním domě Zlín. Beseda s Josefem Kubáníkem se uskuteční na venkovní zahrádce Baru 1931, začátek je v 17 hodin. Vzhledem k omezenému počtu míst k sezení pořadatelé doporučují rezervaci. Vstup je zdarma.

Právě se Zlínem spojil Josef Kubáník několik let svého profesního života. Vystudoval zde Vyšší odbornou školu umění a dva roky byl členem souboru Městského divadla Zlín. Nyní již řadu let působí ve Slováckém divadle Uherské Hradiště, jehož je současně tiskovým mluvčím. Diváci jej znají i z televizních seriálů, filmů či jako autora šesté nejprodávanější knihy loňského roku: Posledního deníku Květy Fialové. S touto vynikající českou herečkou jej léta pojil blízký vztah a společně účinkovali i v dnes již legendárním představení Harold a Maude, za které Květa Fialová získala Cenu Thálie.

Svůj nový román nazval Josef Kubáník jednoduše Herec a čtenáře v něm zve do lákavého světa divadla a filmu. Čtivý, napínavě vystavěný příběh s neobvyklým rozuzlením vyšel v Nakladatelství ZEĎ 8. září.

Impulsem k napsání románu o herecké hvězdě, jejíž život obrátí naruby chatování s neznámou osobou, byla pro Josefa Kubáníka skutečná příhoda, která se stala zpěvačce Lucie Bílé. „Byl jsem překvapený, že tak fascinující námět ještě nikdo nezpracoval,“ říká k tomu Josef Kubáník. „Moje kniha je fiktivním vyprávěním ze života populárního herce, ale může být o komkoliv, kdo si s někým anonymně píše. O člověku, který vůbec netuší, komu se svěřuje a s kým sdílí svůj život. A takových lidí jsou právě teď tisíce,” dodává.

Knihu bude možné na besedě zakoupit. Při této příležitosti navíc Knihkupectví Beta Dobrovský v Obchodním domě nabídne zájemcům Kubáníkovu předchozí knihu Poslední deník Květy Fialové s mimořádným zvýhodněním 20%.

Místa k sezení je možné rezervovat na info@bistrovalachy.cz.

O knize Josefa Kubáníka Herec

„Hlavním hrdinou knihy je Jan – známý, obletovaný, slávou zkažený i unavený herec. Když mu v telefonu omylem přistane smska z neznámého čísla, využije toho k nezávaznému klábosení: jaká úleva bavit se jen tak s dívkou, která o něm nic neví a on si tak nemusí na nic hrát! Konverzace s bystrou a vtipnou Martinou se ale brzy změní v napínavou psychologickou šarádu. Kdo z těch dvou je lepším hercem, kdo si tu s kým hraje a kdo je jen hračkou? Čtivý, obratně napsaný příběh s téměř detektivní zápletkou a několika překvapivými zvraty vypráví autor netradičně, jen pomocí sms a deníkových zápisků ústředního hrdiny.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x