Bez Barumky by to nebyl život. Ostravan Vlastimil Adámek ve Zlíně po čtyřicáté

Vlastimil Adámek, foto: zlin.cz
ZLÍN - Loni měl absenci a moc ho to mrzelo. Letos je ale ve Zlíně znovu a je moc rád. Barum rallye je součást života zajímavého fanouška rallye sportu. Vlastimil Adámek přijel s přáteli z Ostravy. Jeden z přemnoha lidí, který má slavnou zlínskou soutěž opravdu rád.

„Já vám to ani přesně nepopíšu, co mne sem táhne. Rallyesport je prostě fenomén, Barumka je úžasná věc, jezdil jsem i jinam, ale tohle je prostě jedinečné,“ říká zajímavý 77 letý muž, který vypráví i v příměrech.

„My jsme tomu kdysi začali říkat formule jedna v lese, je tam napětí, obrovské jezdecké umění, adrenalin, to člověka přitahuje i ve vyšším věku,“ praví zkrácenou ostravštinou muž, který pracoval dlouhá léta v náročných provozech na Ostravsku, ale za nejlepší roky považuje správcování v legendárním ostravském fotbalovém areálu zvaném Jeremenko.

„Tam jsem poznal i zlínského fotbalového trenéra Boba Páníka. Rád ho tu potkám,“ povídá.

Kde asi tak mohou Ostravané nocovat. Na hotel to nevypadá.

„Ale kdepak, jsme sportovci, spávali jsme ve zlínské Sokolovně. Teď to mám komfortnější, bydlí tu moje vnučka, tak u ní. A myslím, že si Zlín vybrala skvěle parádní město, docela vám je závidíme, to jen vy jste možná zbytečně nespokojení. Barumka a Zlín to je opravdu bezvadné,“ uzavírá vítaný host, který slaví na Barumce čtyřicátý pobyt. Poprvé přijel v roce 1978.

„Já už pamatuji takové legendy jako Pepu Sivíka, tátu Vaška Pecha a moře dalších.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x