Blíží se rekonstrukce Březnické ulice

foto: Zlínský kraj
ZLÍN – Už ve středu 1. března bude zahájena rekonstrukce Březnické ulice ve Zlíně. Omezení řidiče čeká od poloviny měsíce.

Nového povrchu se dočká úsek mezi křižovatkou na třídě Tomáše Bati a zimním stadionem. Jeho přestavba bude probíhat souběžně s rekonstrukcí křižovatky Březnické ulice s ulicí Mostní. Práce začnou ve středu 1. března. Řidiči by ale měli omezení pocítit až od poloviny měsíce.

„Ulice Březnická získá mnohem kvalitnější povrch vozovky, s lepšími protismykovými vlastnostmi. To bude mít společně s přestavbou křižovatky s Mostní ulicí pozitivní dopad nejen na bezpečnost a plynulost dopravy v tomto místě, ale zároveň také na snížení hladiny hluku a úrovně emisí ze silničního provozu. Dobrá zpráva je to nejen pro obyvatele Zlína, ale také pro ty, kteří do města dojíždějí za prací,“ říká náměstek hejtmana pro dopravu Radek Doležel. 

Rekonstrukce Březnické ulice přijde na 15 milionů korun. Realizovat ji bude Ředitelství silnic Zlínského kraje a zhotovitelem se stane sdružení firem Eurovia CS Praha a SMO Otrokovice. Firmy se současně postarají i o přestavbu křižovatky s Mostní ulicí, která bude nově řízená semafory. Zmíněná Mostní ulice se dočká také svého napřímení, rekonstrukce přilehlých úseků a opravy ulice vedoucí k hotelu Zlín.

Stavba s sebou ovšem přinese i zmiňovaná dopravní omezení. S nimi by měli řidiči počítat minimálně po celou letošní stavební sezonu. Hned na začátku března se uzavře parkoviště mezi obratištěm trolejbusů a ulicí Mostní. Hlavní dopravní omezení, kterým bude zjednosměrnění Březnické ulice, začne platit v závislosti na počasí a vyřízení potřebných povolení nejdříve od pondělí 13. března.

První etapa stavby potrvá tři měsíce. Budou při ní probíhat mimo jiné práce na rekonstrukci jednoho jízdního pruhu Březnické ulice od nově budované křižovatky po sportovní halu.

„Z toho důvodu bude v Březnické ulici povolen pouze jednosměrný průjezd vozidel ve směru z centra města k Majáku. V opačném směru budou motoristé používat objízdnou trasu přes Kudlov,“ upřesnil omezení ředitel ŘSZK Bronislav Malý.

Pro nákladní automobily povede objízdná trasa z Uherského Hradiště přes Otrokovice do Zlína. Objízdná trasa pro osobní auta a autobusy potom povede přes Kudlov. Zároveň se počítá s úpravou jízdních pruhů ulice Osvoboditelů v křižovatce u Kolektivního domu a s povolením jízdy vozidel v ulici Na Požáře ve směru od Hradské ulice ke Štefánikově včetně mostu přes Kudlovský potok. Tam je nyní možné projet jen v jednom opačném směru.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x