Bod z Brna. V hlavní roli VAR

Foto: FC Zbrojovka Brno
BRNO - V útrobách brněnského stadionu v Králově Poli bylo ještě dlouhé desítky minut po skončení duelu se Zlínem pěkně dusno. Domácí nemohli přijít na jméno rozhodčím a slůvko VAR raději nevyslovovat...

V 88. minutě bojovného zápasu totiž domácí zúročili stále narůstající převahu a přes sérii zázračných zákroků brankáře Zlína Dostála dopravili Barišem míč do sítě. Euforii Zbrojováků ale uťal VAR neboli video asistent rozhodčího, nástroj stále více a více zpochybňovaný. Rozhodčí Hocek tak nakonec po prostudování situace verdikt změnil, pískl faul na hostujícího Hlinku a nechal pokračovat od zlínské branky…

Už v první půli mohl skórovat nový muž zlínské sestavy Roman Potočný, míč z hranice penalty ale trefil slabší pravou nohou a Floder v brance Brna se ani nezapotil.

Další šance většinou patřily domácím. Vaňkovu skvěle zblokoval Buchta.

Na začátku druhého poločasu jen tak tak nedoklepl míč do sítě zabíhající zlínský Fantiš, ale od té chvíle už měli převahu na stále těžším terénu Brňané.

Dvě největší šance zazdil Růsek, zvláště při první se zaskvěl Dostál, brněnský Sedlák ještě pálil velmi nebezpečně vedle a zmar o záchranu hrající Zbrojovky pak dokonal ve zmíněné situaci VAR. Domácí na něj budou dštít síru, hosté jej pochválí, jak už to tak v podobných mezních situacích bývá.

Zbrojovka Brno – Fastav Zlín 0:0.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x