Bohumil Páník: jedeme až do Vánoc, přestávek už bylo dost

Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Vrcholí reprezentační přestávka. A začne pořádná várka bojů na prvoligových fotbalových trávnících. Však také pan správce Podmela ve Zlíně zapnul umělé vyhřívání, aby se pažit dostal do vegetační pohody. Bude to třeba, hrát se letos snad poprvé v historii bude až do vánočních svátků. Konkrétně do středy 23. prosince.

Na fotbalisty Fastavu čeká jako na ostatní přesně stejná měsíční porce, kterou v nejvyšší soutěži stihli kvůli nejrůznějším přerušením odehrát od už docela vzdáleného léta.

Zlín načne náročnou prověrku v neděli, kdy dorazí nabušená a ambiciózní Plzeň.

„Soupeře si vybírat nemůžete, každý zápas hrajeme o tři body a tvrdím, že hrát se dá s každým. Těch přestávek už fakt byla spousta, a tak se těšíme,“ dívá se dopředu trenér Fastavu Bohumil Páník.

Na jeho tým čeká tradičně testování, což prostě k téhle době patří.

„Liga není o tréninku, zápasy, to je správné koření. Já mám třeba moc rád, když se v Anglii hraje o vánočních svátcích, tak si to můžeme vyzkoušet,“ pravil.

Do 23. prosince se jeho tým představí čtyřikrát doma. Soupeři lehcí nebudou. Nejdříve zmíněná Plzeň, pak Jablonec, pražská Slavia a pak, už pomalu při nazdobeném stromečku, Teplice.

„Zatím to alespoň v nejbližší době vypadá na duely bez fanoušků, to nás samozřejmě mrzí, už kvůli našim věrným, ale stejně jsou na tom všichni ostatní,“ komentuje situaci zlínský trenér.

Zlín pochopitelně vyrazí i za soupeři. Ještě letos by měl stihnout návštěvu Karviné, Příbrami a pražského Ďolíčku, kde mají přechodný domov Pardubice. Zajímavé vyhlídky už proto, že z dosavadní porce devíti bodů získali Zlíňané šest na hřištích soupeřů.

Liga se pak zase brzy ozve už v polovině ledna.

„Žádný problém, dáme si nějakých osm dnů vánočního volna a budeme se těšit i v novém roce,“ dodává Páník.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x