Bolek Polívka a Pavel Zedníček: vyhrajú Valaši!

Bolek Polívka a Pavel Zedníček na natáčení. Foto: ČSFD
ZLÍN - Poněkud rozjitřenou atmosféru kolem valašského finále druhé nejvyšší soutěže hokejistů vnímají také dva slavní muži. Bolek Polívka a Pavel Zedníček. Oba velmi moudří muži, úžasní herci, milovníci svého kraje a taky fanoušci obou týmů. Jejich nadhled by měl posloužit ve chvíli, kdy se přelijí emoce do naprosto nežádoucích rozměrů.

Třetí a čtvrtý zápas finále sehrají oba týmy ve středu a ve čtvrtek na letitém zlínském zimáku. Bolek Polívka i Pavel Zedníček tu byli mnohokrát.

„No, já si vybavuju leccos, třeba rok 1999. Tehdy mne tu spouštěli zpod střechy a tehdy jako dnes platí jedno. Jsme Valaši. Takže vyhrajeme my a prohrajeme my,“ vrací se do časů valašského finále, předzvěsti v pořadí pátého titulu svého času nepřekonatelného Vsetína valašský král Boleslav I.

Jeho ministrem „pro všecko“ je Pavel Zedníček. „Tož to máte těžké, kde hledat favorita finálové série. Kdyby to šlo, tož to vyřeším tak, že vyhrají oba dva týmy, radost bude ve Zlíně i ve Vsetíně a hotovo. Když mi tento návrh neprojde, jako že ne, pak bych to o fous víc přál Zlínu, protože ten považuji za své město, tady jsem blbnul na ledě na Mokré jako kluk a tady jsem vystudoval průmyslovku,“ říká stejně populární Čmaňa.

Oba dva kamarádi se shodnou na jednom. Jde o sport a o zábavu, což je zásadní. Násilí, nevraživost příznivců obou táborů, to není nic, co by je bavilo.

„Bojujte čestně a nazapomeňte, že jste bratři Valaši,“ vzkazuje tak jako před bezmála čtvrt stoletím i dnes Bolek Polívka fandům z obou stran Sirákova.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x