Brankář Beranů Huf při stolním tenisu trénuje postřeh a reakce, hraje si i na kutila

Brankář hokejistů extraligového Zlína Daniel Huf se už zase těší na led a chytání. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – V rámci přípravy se přidal do programu podporujícího zlínskou zoo. Do mobilního telefonu si stáhl speciální aplikaci a když má čas, tak chodí po okolí nebo v Přílepech zamíří do lesa, aby si zkrátil dlouhé čekání na start letní přípravy.

Oslovila mě Obchodní akademie T. Bati a VOŠE Zlín, kde jsem studoval, a já bez váhání kývl. Samozřejmě čím víc toho nachodím, tím větší finanční příspěvek jde právě na podporu zoo,“ říká v rozhovoru pro klubový web brankář zlínských Beranů Daniel Huf.

Jelikož brzy dvaadvacetiletý gólman ani v době volna nechce vypadnout z tréninkového rytmu, každý den se pečlivě připravuje, něco dělá. „Chodím do posilovny, zaběhat si nebo vyjedu na kole. Taky pravidelně hrávám ping pong, který beru jako výbornou přípravu pro gólmana. Trénujitím postřeh a reakce,“ líčí.

Až se rozvolní vládní nařízení, začne hrát také tenis. Dříve si rovněž s kamarády chodil čutnout fotbálek nebo se vyblbnul při in-line hokeji. „Ten byl odjakživa součástí letní přípravy,“ přiznává.

Nyní to má kvůli uzavřeným vnitřním sportovištím složité. Už před minulou sezonou se ale svěřil do rukou jedné organizace, pečlivě si plnil individuální plán. K němu přidal ještě jeden tréninkový proces určený pouze gólmanům. „Věřím, že mi to pomůže se opět posunout směrem dopředu a navázat na předešlé výkony. Víc k tomu ale nechci prozrazovat, celá věc je top secret,“ směje se.

S vážnou tváří ale dodává, že příprava hokejových brankářů je jiná než u obránců či útočníků. Některé věci jsou zcela odlišné. „Soustředíme se víc na reakce, postřehové věci, obratnost, děláme různé opičí dráhy a podobně. To hráči nedělají, máme to jen my gólmani,“ vysvětluje. „Musíme být navíc jako z gumy, takže je to dost o protahování svalů a posouvání rozsahu. S týmem ale samozřejmě trénujeme pohromadě, jen nám do toho trenér brankářů Ríša Hrazdira zařadí něco navíc, co potřebujeme,“ pokračuje.

Huf si po konci letošní výsledkově nepovedené sezony pár dní odpočinul. Vyčistil hlavu, hokej na chvíli vytěsnil ze svých myšlenek. „Volno ale nebylonijak zvlášť dlouhé,“ přiznává. „Já jsem typ člověka, který bez pohybu dlouho nevydrží. Když pár dní nic nedělám, jsem trochu nevrlý a necítím se úplně dobře. V podstatě už teď se nemůžu dočkat další sezony. Led i chytání mi chybí,“ přidává s úsměvem.

Kromě tréninku tráví nejvíce času s rodinou, věnuje se především přítelkyni. „I ona je se mnou zapojená do podpory zoo, takže se v rámci okresu věnujeme turistice a objevujeme krásy Zlínského kraje,“ říká.

Kromě toho zařizují společné bydlení, takže si hokejový brankář hraje i na kutila. „Aktuálně se u nás dělá kuchyně, takže se motám kolem toho. Přijdu tak i na jiné myšlenky a vyčistím hlavu,“ dodává závěrem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x