Budoucí hvězdy tenisu zamířily do Zlína

Foto: TK Zlín
ZLÍN - Na přehlídku největších talentů českého tenisu v raném žákovském věku je Zlín. Už pěkně dlouhou řadu let se v areálu na Vršavě koná přehlídka dosud nevybroušených drahokamů tuzemského tenisu.

Zlín je totiž naprosto pravidelným pořadatelem mistrovství republiky družstev mladšího žactva. Tedy těch nejlepších kluků a děvčat do dvanácti let. A jak je známo, tenis mezi dorůstajícími pořád pořádně táhne.

Mistrovství pořádá Jihomoravský tenisový svaz a TK Zlín. V čele obou organizací stojí muž zcela nezdolný, výkonný a organizačně mimořádně zdatný. Jan Macharáček.

Pane řediteli, jaképak máte letos obsazení?

Od čtvrtka do neděle tu přivítáme dvanáct nejlepších smíšených týmů z celé republiky, osmičku vítězů oblastních lig a čtyři loňské semifinalisty. Kdo v mládežnickém tenisu něco znamená, bude tady, to je jasné.

Ne každému bude asi znám hrací systém, jaký je?

Ve čtvrtek se v předkole utká osm účastníků o postup do vlastního čtvrtfinále. Kdo prohraje, míří domů, ostatní hrají o jednotlivá umístění až do neděle. To bude na programu finále nejlepších.

Bylo by smutné, kdybychom my Zlíňané neměli zastoupení mezi nejlepšími…

To je fakt, ale nás těší, že jsme vyhráli přebor jihu Moravy, a tak nejen, že nastoupíme ve čtvrtek, ale budeme nasazeni a porveme se o postup do dalších bojů.

Ne každý ví, jak vypadá smíšený tým. Upřesníte?

Jednoduše řečeno, v každém družstvu jsou čtyři kluci a dvě děvčata. Hrají se samozřejmě singly i debly.

Můžete garantovat u tak mladých tenistů kvalitu?

Tak to rozhodně na více než sto procent. V minulosti procházeli takovými soutěžemi naši top tenisté. Jen pro příměr, třeba obě finalistky současného turnaje v Berlíně, Kvitová i Svitolinová, sestry Plíškovy a další a další, naši mužští daviscupoví reprezentanti. Prostě hvězdy současnosti začínaly na takovémto setkání hvězdiček.

Takže zvát diváky by bylo nošením dříví do nedalekého lesa, že ano?

Přesně tak, zveme všechny na opravdu parádní zážitky. Odborníci to dobře vědí, méně pokročilým mohu potvrdit, že uvidí vynikající výkony.

Tak Vám jej přeji taky, nemáte to v pozici ředitele lehké.

Vy také ne, díky za podporu a zlepšete bekhend. A podání, volej, forhend, smeč a lob a prasátka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x