Bývalý hotel Slavičan nechá město přebudovat na byty

Foto: MěÚ Slavičín
SLAVIČÍN - Bývalý hotel Slavičan ve Slavičíně se změní na byty, přestavba má začít ve druhé polovině roku 2021. Server Zlin.cz o tom informoval starosa města Tomáš Chmela.

Byty pro mladé rodiny, to je priorita města Slavičín do dalších let. Nejprve je v plánu záměr vybudovat dvacet startovacích bytů v budově bývalého hotelu Slavičan. „Aktuálně jsme zadali projekční práce pro získání stavebního povolení. Vydání stavebního povolení brání ještě jedna překážka, a to nutná změna územního plánu, která umožní v tomto místě vznik polyfunkčního domu s obytnými patry,“ upřesnil starosta města Tomáš Chmela.

Navržená rekonstrukce dle studie architekta Ondřeje Zámečníka spočívá v dostavbě jednoho patra, čímž vznikne suterén a zvýšené přízemí s obchodně-kancelářským využitím a první, druhé a dostavěné třetí patro s byty. Počítá se také s tím, že si město ponechá zhruba čtyři hotelové pokoje pro potřeby nouzového ubytování.

Lokalita bývalého hotelu Slavičan, sloužící především k obchodním účelům, je pro bydlení mladých vhodná. Základní škola Malé Pole je hned vedlejší budovou, naproti je pak Dům dětí a mládeže a blízko je i autobusová zastávka a mateřská školka. Celkem by v budově mělo vzniknout cca 20 malometrážních bytů. „Chceme vytvořit hlavně dostupné a důstojné bydlení pro mladé rodiny. Pracovně uvažujeme o modelu nájmu na tři roky s možným prodloužením o maximálně dva další roky,“ uvedla místostarostka města Monika Hubíková s tím, že náklady na rekonstrukci budou zhruba 20 milionů korun. Schválený rozpočet na rok 2021 počítá zatím s přípravnými a bouracími pracemi, hlavní náklady by se pak týkaly roku 2022.

Přestože jsou ve Slavičíně dvě velká sídliště, registruje město obrovský nedostatek bytů, a proto zároveň nabízí k prodeji městskou parcelu ve středu města určenou pro výstavbu bytového domu. „Odhadujeme, že v dané lokalitě v ulici L. Výducha je možné postavit další bytový dům o kapacitě více než 12 bytů. Zájemci s vizí konkrétního bytového domu mohou nabídku na odkup parcely předložit městu do 23. ledna,“ vyzval případné investory starosta Chmela s tím, že potřebné informace jsou zveřejněny na úřední desce. V podmínkách prodeje chce město uložit také termín výstavby tak, aby zhruba do dvou let byla vybudována hrubá stavba.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x