Cenu města si převzal ředitel Uherskohradišťské nemocnice

Cenu města si převzal ředitel Uherskohradišťské nemocnice. Foto : TVS
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Nejprestižnější ocenění města Uherské Hradiště za minulý rok nezískal jednotlivec, ale celá místní nemocnice. Cenu si převzal její ředitel Petr Sládek, společně s laureáty za rok 2019.

Po dvou letech se v Uherském Hradišti opět předávaly Cena města. Tentokrát si ji převzali laureáti za rok 2019 i 2020. Tématem minulého roku byla především pandemie, i z toho důvodu se zastupitelé města rozhodli ocenit ne jednotlivce, ale celou Uherskohradišťskou nemocnici.

Naše nemocnice je otevřená pro všechny pacienty, ať jsou z Prahy, z Aše, z Brna. Chceme dělat dobrou medicínu, být dobrá okresní nemocnice a být tady pro lidi,“ uvedl Petr Sládek, ředitel, Uherskohradišťská nemocnice

Otevřenost nemocnice ocenila i zpěvačka Bára Basiková, která na předávání cen nejen zazpívala, ale současně prohlásila, že pokud by potřebovala do nemocnice, tak by chtěla právě do té Uherskohradišťské.

Dodatečně oceněnými byl akademický sochař Jindřich Martinák, herec Vladimír Doskočil a lékařka Eva Dokoupilová.

Mám z toho obrovskou radost. Děkuji panu starostovi. Děkuji zastupitelům. Těší mě to o to víc, že tím ukazují, že si cení člověka, jeho práci pro lidi z okolí. To je to pravé ocenění,“ řekla lékařka Eva Dokoupilová.

Předávání cen se, jako už tradičně, konalo v den založení Uherského Hradiště a v jeho zastoupení předal ceny za oba roky právě starosta.

Já jsem rád, že se u této příležitosti konečně mohli setkat osobně a dekorovat nové laureáty Ceny města Uherské Hradiště, což je nejvyšší ocenění města. Mám z toho dnes pocit, že to bylo důstojné, slavnostní a prostě nádherné,“ pronesl Stanislav Blaha, starosta, Uherské Hradiště.

Stanislav Blaha dále dodal, že rozhodovací komise má vždy velké množství kandidátů, kteří podporují to, aby se v městě dobře žilo. Bude proto dle něj z čeho vybírat i příští rok.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x