Cenu primátora získala učitelka francouzštiny Iva Adámková

Iva Adámková s Jiřím Korcem. Foto: Gymnázium Zlín – Lesní čtvrť
ZLÍN – Prestižní Cena primátora má novou držitelku. Stala se jí pedagožka Gymnázia Zlín-Lesní čtvrť Iva Adámková. Primátor Zlína Jiří Korec ocenil její zásluhy na poli vzdělávání studentů ve francouzském jazyce a šíření dobrého jména města Zlína ve frankofonních zemích.

„Cenou primátora jsem se rozhodl paní Adámkové poděkovat za její obětavou práci ve prospěch studentů francouzštiny, dlouholetou výbornou propagaci Zlína ve francouzsky mluvících zemích a v neposlední řadě za úspěšně vedený projekt létajícího lektora francouzského jazyka, u jehož zrodu stála,“ uvedl primátor města Zlína Jiří Korec.

Cenu převzala Iva Adámková z rukou Jiřího Korce v rámci setkání aktérů projektu Létající lektor francouzského jazyka, které se konalo před několika dny na zlínské radnici.

Chci vyjádřit poděkování za důvěru a ocenění mé práce. Toto ocenění vnímám nejen jako uznání pro mě osobně, ale i pro mé skvělé kolegy, kteří se snaží podporovat a formovat naše studenty. Společně pracujeme na tom, aby bylo město Zlín ve světě známo nejen svou historií a unikátní funkcionalistickou architekturou, ale také jako místo, kde se oceňuje vzdělání a kulturní i jazyková rozmanitost,“ uvedla Iva Adámková.

Pro Ivu Adámkovou to není první ocenění její práce. Loni v prosinci získala francouzské vyznamenání Řád Akademických palem, které převzala z rukou francouzského velvyslance v České republice. Toto vyznamenání se uděluje již od dob Napoleona Bonaparte a je určeno k ocenění francouzských i zahraničních odborníků za jejich angažovanost v oblasti vzdělání, vědy a výzkumu, a dále osobnostem, které se aktivně a výjimečným způsobem podílejí na vzájemné intelektuální, vědecké a kulturní výměně.

Cenu získal i zmiňovaný projekt Létající lektor francouzského jazyka, který Iva Adámková iniciovala a ve spolupráci se zainteresovanými školami, spolkem Regioprotokol, městem Zlínem a Zlínským krajem uvedla do praxe. Projekt získal Evropskou jazykovou cenu Label 2023. Za inovativní počin v oblasti vzdělávání ve spolupráci s Ministerstvem školství mládeže a tělovýchovy ji udělila Evropská komise.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x