Cesta zdraví ve Vysokém Poli. Pohlazení po duši

Foto: Zlin.cz
VYSOKÉ POLE - Pro městské děti je to dnes něco jako malý zázrak. Spousta jinak obyčejných domácích zvířat od oslíků přes kozy nebo koně až třeba po králíky. Envicentrum ve Vysokém Poli je ovšem jenom začátkem jarních mimořádně příjemných zážitků ve vesnici a jejím okolí. Mimochodem Vysoké Pole nedaleko Valašských Klobouk je Vesnicí roku Zlínského kraje 2013.

Turistických taháků má zdánlivě nenápadná vesnice mnohem více a není to dáno jen tím, že má na dosah hojně navštěvovanou Ploštinu anebo poněkud mystický vrch Klášťov.

Nad Vysoké Pole kolem zmíněného Envicentra vyrazte, když si budete chtít dát do pořádku pocuchanou nervovou soustavu. A nebude to jen báječnými výhledy na Vizovické vrchy či o cosi vzdálenější i vyšší Bílé Karpaty.

Už název turistické atrakce Cesta zdraví je mnohoslibující. A když si v mírném terénu uděláte tuhle vycházku určenou každému, májově zamilovaným, seniorům nebo třeba rodinám s dětmi, ocitnete se v trochu jiném světě.

Podél chodníku jsou vybudovány odpočinkové zóny a u nich hned osmero zastavení. A to na léčivý způsob.

Nejenže tu najdete tabule s kategoriemi léčivých bylin, které vracejí zdraví, ale mnohé z darů valašské přírody jsou tu přímo vysázeny.

Tuhle jedinečnou cestu přímo šperkují krásně zachovalé kaple a taky báječně upravený pramen, který se jinde v takovém dokonalém stavu nevidí.

Tohle místo ve spojitosti s nejhezčím měsícem v roce je zárukou načerpání vždycky potřebné energie. V pokračujícím boji s jedním nedobrým vorem roku 2020 zvlášť vítaná záležitost.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x