Cestující se po covidových letech vracejí do vozidel MHD. Služeb DSZO loni využilo přes 31 milionů lidí

Foto: wikipedia.org
ZLÍN, OTROKOVICE – Dopravní společnost Zlín – Otrokovice zaznamenala v roce 2022 výrazný nárůst v počtu přepravených osob. Oproti roku 2021, který byl negativně ovlivněn covidem, přibyly ve vozidlech MHD přes čtyři miliony cestujících. S tím jdou ruku v ruce i tržby z jízdného, které se loni zvýšily o 17 milionů.

V trolejbusech a autobusech na linkách DSZO se v roce 2022 přepravilo více než 31 milionů cestujících. Za jízdné v loňském roce cestující zaplatili přes 107 milionů korun.

Největšího počtu přepravených osob za posledních pět let dosáhla DSZO v předcovidovém roce 2019, tehdy to bylo 33,7 milionu. Jako důsledek přísných proticovidových opatření a lockdownů poklesl v roce 2021 počet přepravených osob až na 27,1 milionu. Po zrušení proticovidových opatření se začali cestující do vozidel MHD vracet.

Poloprázdné trolejbusy v období povinných roušek a dalších omezení nám radost určitě nedělaly. O to více nás těší, že nám cestující zachovali věrnost a do vozidel MHD se začali vracet. Ještě jsme se nedostali na úroveň nejlepšího roku 2019, ale pozitivní trend je jasně patrný. Rostou nám také tržby z jízdného,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň s tím, že tržby v roce 2022 oproti předchozímu roku vzrostly o 17 milionů.

Dopravní společnost Zlín – Otrokovice se dlouhodobě snaží provoz MHD modernizovat a zkvalitňovat.Všechna vozidla MHD jsou nízkopodlažní, polovina vozidel je vybavena klimatizací. Modernizují se nebo budují nové měnírny trakčního napájení trolejbusů, pro dodávku v letošním roce byly loni objednány čtyři nové bateriové trolejbusy,“ sdělil tiskový mluvčí DSZO Vojtěch Cekota a dodal, že se připravuje také modernizace odbavovacího systému ve vozidlech MHD.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x