Charitativní novoroční koncert vynesl 583 tisíc korun. Peníze půjdou na sociální služby

Foto: Zlínský kraj
ZLÍN – Rovných 583 000 korun. To je částka, kterou se podařilo vybrat na charitativním novoročním koncertu, který pořádalo město Zlín společně se Zlínským krajem. Koncert se uskutečnil v pátek 5. ledna v Kongresovém centru ve Zlíně.

Na výsledné částce se podílelo celkem 28 donátorů zejména z řad významných firem působících v regionu, které poskytly 480 000 korun. Dalších 103 000 korun přispěli do kasiček přímo na místě návštěvníci koncertu.

Novoroční koncert, který Zlínský kraj společně se statutárním městem Zlínem letos uspořádal už po osmnácté, se stal už tradiční součástí kulturního kalendáře v našem kraji. Letošní ročník přinesl opět krásný umělecký zážitek a hlavně také možnost přispět na dobrou věc. Moc děkuji všem, kteří tak učinili,“ řekl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Výtěžek z koncertu obdrží organizace ze Zlínského kraje poskytující sociální služby, konkrétně Za sklem o. s., Vzdělávací, sociální a kulturní středisko při Nadaci Jana Pivečky, o. p. s. a Spolek Pod křídly. Symbolické šeky zástupcům těchto organizací předali hejtman Radim Holiš a primátor Zlína Jiří Korec.

Zlínská filharmonie pod vedením šéfdirigenta Roberta Kružíka v průběhu večera zahrála skladby Antonia Vivaldiho, Bedřicha Smetany a Pabla de Sarasateho. Jako sólisté na housle vystoupili Václav Hudeček, Ivana Kovalčíková, Bára Valečková a Marek Pavlica.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x