Chátrající skatepark Bartoška se dočká rekonstrukce za 38 milionů

Vizualizace. Foto: Město Zlín
ZLÍN – Skatepark Bartoška v Dřevnické ulici ve Zlíně dlouhodobě chátrá. To by se však mělo už letos na podzim změnit. Sportoviště projde výraznou rekonstrukcí díky projektu Tvoříme Zlín, který vzniká na základě návrhů obyvatel.

Víceúčelový, moderní, atraktivní, bezpečný a bezplatně přístupný. Takový má být po rekonstrukci skatepark Bartoška v ulici Dřevnická.

„Revitalizace jedenadvacet let starého a technicky zastaralého areálu by měla začít letos na podzim a první návštěvníky by mohl přivítat v průběhu roku 2025. Náklady na proměnu sportoviště se odhadují na 38 milionů korun,“ uvedla náměstkyně primátora pro sport Jana Bazelová.

Podle Bazelové bude nový sportovní areál svojí rozsáhlostí, členitosti a rozmanitostí odpovídat potřebám krajského města. Sportoviště bude určené pro příznivce skateboardingu, koloběžkáře, jezdce na BMX kolech nebo in-line bruslaře.

Zatímco původní návrh modernizace, zaslaný v rámci participativního rozpočtu Tvoříme Zlín, předpokládal pouze pořízení mobilních betonových překážek za přibližně 1,5 milionu korun, upravený návrh počítá s překážkami rozdělenými do několika uživatelských zón podle sportovní zdatnosti.

Autor studie, architekt Petr Koláček, navrhl rovněž zcela unikátní napojení skateparku na sociální zázemí formou vyvýšené tribuny. Nové hlediště tak nabídne celkový pohled na dění v areálu, tribuna navíc poskytne nový prostor při pořádání sportovních akcí,“ upřesnil mluvčí Zlína Tomáš Melzer.

Uvažuje se také o vzniku streetového hřiště s prvky workoutu a parkouru a chystá se i pořízení několika prvků v zatravněné ploše, které budou sloužit pro malé návštěvníky.

„Tuto úpravu ale budeme moci provést až po dokončení připravované stavby nové křižovatky a nájezdu do areálu přilehlé Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice,“ upozornila Jana Bazelová.

Dodala, že nová podoba skateparku Bartoška je výsledkem několika společných schůzek speciální pracovní skupiny, v níž zasedali představitelé magistrátu se zástupci uživatelů areálu.

Záměr je v současnosti ve fázi zpracování dokumentace pro povolení stavby a územní řízení. Následně se dokončí projekt a uskuteční veřejná soutěž na zhotovitele stavby,“ doplnil Melzer.

Samotná revitalizace sportoviště by mohla začít na podzim 2024.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x