Chcete pomoci vylepšit krajské město? O nápady se můžete podělit už jen do konce května

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Jestliže chcete přispět vlastními nápady na vylepšení vašeho města, měli byste si pospíšit. Projekt participativního rozpočtu Tvoříme Zlín, který obyvatelům Zlína pomáhá jejich návrhy realizovat, má těsně před uzávěrkou. Podávání návrhů pomocí formuláře bude možné na internetových stránkách tvorimezlin.cz už jen do pátku 31. května.

Zlínský magistrát letos na podporu projektu Tvoříme Zlín vyčlenil 7 milionů korun, které rozdělí do dvou kategorií. Malé projekty získají 3 miliony s tím, že jeden projekt může získat maximální podporu ve výši 750 tisíc korun. Celkem 4 miliony korun se pak rozdělí velkým projektům, jejichž realizační náklady přesáhnou 750 tisíc korun, ale zároveň nepřekročí částku 2 miliony korun.

„To znamená, že realizovat se bude tolik projektů, kolik se jich svými náklady vejde do přidělené částky,“ vysvětlila náměstkyně primátora a radní pro mládež, tělovýchovu a sport Jana Bazelová.

Projekt Tvoříme Zlín si získal mezi obyvateli rychle oblibu. Zlíňané z pětadvaceti loňských návrhů, které postoupily do hlasování, vybrali k realizaci osm malých a dva velké projekty. Vznikne tak například multifunkční hřiště na Mokré nebo Taneční zvonkohra pro malé i velké.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x