Chirurgické oddělení Baťovy nemocnice má novou moderní lůžkovou stanici

Standardní třílůžkový pokoj. Foto: KNTB
ZLÍN - Nová moderní lůžková stanice chirurgického oddělení je první vlaštovkou v modernizaci lůžkových oddělení v Baťově nemocnici. Modernizace celého patra stála zhruba 14 milionů korun, první pacienty přivítá modernizovaná část chirurgie začátkem září.

Práce na chirurgické lůžkové stanici začaly letos v únoru. Modernizace zahrnovala výměnu všech stávajících rozvodů, nové sociální zázemí každého pokoje i vybavení.

Kromě všech rozvodů se nově dělaly také podhledy a podlahy, pokoje pro pacienty mají nové komfortní vybavení včetně nábytku a lůžek s moderními rampami. Změnou samozřejmě prošlo i zázemí pro zdravotníky, jako jsou sesterna, vyšetřovna, kuchyňka, denní místnost nebo lékařský pokoj,“ uvedl náměstek pro investice Krajské nemocnice T. Bati Ladislav Vilímek.

Na tomto patře bývají hospitalizováni především omezeně mobilní pacienti, což se v průběhu přestavby projevilo ve zvýšeném počtu bezbariérových prvků, které usnadní jak práci zdravotníků, tak i pohyb pacientů.

Modernizací získáme určitě lepší podmínky pro naši práci a předpokládáme, že s nově rekonstruovanými prostory budou spokojeni i pacienti,“ řekl zástupce primáře Chirurgického oddělení KNTB Josef Duša.

Lůžková stanice chirurgie v 5. nadzemním podlaží 23. budovy má 10 standardních třílůžkových pokojů a dva nadstandardní po jednom lůžku.

Jedná se o pilotní projekt pro modernizaci všech lůžkových oddělení v celé budově, chirurgie je první vlaštovkou. Představili jsme plán na záchranu Baťovky a ten postupně plníme. Chceme krok za krokem zlepšovat zázemí pro pacienty i personál tak, aby odpovídalo současným standardům moderní medicíny,“ doplnil hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

V současné době se dokončuje také modernizace jednotky intenzivní péče Kardiologického oddělení KNTB a operačních sálů, hotovo bude v průběhu září. Zároveň probíhá kompletní modernizace hemodialýzy, která skončí závěrem tohoto roku.

Ke všem rekonstrukcím přistupujeme s vizí dalšího využití pro zdravotnický provoz. Modernizovaná oddělení budou moci sloužit pro potřeby nemocnice i po výstavbě nového polybloku urgentní medicíny,“ dodala náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Olga Sehnalová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x