Chodník slávy ve Zlíně se rozroste o hvězdy Mádla a Kotka

Ilustrační foto (Foto: Zlín Film Festival)
ZLÍN - Hned dvě nové hvězdy přibudou v úterý 8. září na Chodníku slávy pod Velkým kinem ve Zlíně. Jedna bude patřit Jiřímu Mádlovi, další pak Vojtovi Kotkovi, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí Zlín Film Festivalu Kateřina Martykánová.

Po odhalení hvězd Mádlovi a Kotkovi, které je na programu v 16.00 hodin, bude následovat další tradiční akce Zlín Film Festivalu – Malování na chodníku u Velkého kina. Jde o vůbec nejstarší doprovodnou akci festivalu, na chodníku malovali v rámci festivalu ve svém dětském věku už prarodiče dnešních dětí. V úterý pak bude pokračovat série filmových přednášek, tentokrát o filmových efektech či festivalových znělkách. „Pro pedagogické odborníky začne konferenční blok Děti bez hranic,“ upřesnila Martykánová.

Oblíbení herci Mádl a Kotek navíc během odhalení svých hvězd na Chodníku slávy obdrží z rukou rektora Univerzity Tomáše Bati Vladimíra Sedlaříka tzv. Hvězdný doktorát.

Co se týká filmového programu, pořadatelé festivalu doporučují například britský film, který bude v Golden Apple Cinema k vidění od 17.00 hodin. Za zhlédnutí stojí také íránský snímek Syn-Matka, jehož projekce začne v 19.30 hodin. Vypráví o ovdovělé matce dvou dětí, která žije v sankcemi paralyzovaném Íránu. Kvůli hrozící ztrátě práce v továrně začne žena zvažovat, že se provdá za řidiče autobusu Kazema.

Ve Vzdělávacím komplexu UTB U18 se zase v 18.00 hodin uskuteční beseda s Vladimírem Valovičem, tvůrcem vizuálních efektů pro filmy, jako jsou Star Wars: Vzestup Skywalkera, Teminátor: Temný osud, Aquaman či Strážci Galaxie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x