Chystá se úklid cyklostezky podél Dřevnice

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Otrokovičtí a zlínští dobrovolníci zahájí cyklistickou sezonu společným úklidem stezky pro chodce a cyklisty podél řeky Dřevnice. Tentokrát termín připadá na sobotu 4. dubna. Při úklidu stezky se setkají v půli cesty cyklo-brigádníci z obou měst, kde bude tato akce zakončena opékáním špekáčků, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Města Otrokovice i Zlín jsou zaregistrována do celorepublikové akce „Ukliďme svět, ukliďme Česko“. Jedná se o dobrovolnickou úklidovou akci, která probíhá na území celé České republiky (a dokonce na pár místech mimo ni). Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek.

„V Otrokovicích organizujeme úklid okolí cyklostezek pravidelně, ať už pod hlavičkou kampaně „Do práce na kole“ nebo „Ukliďme Česko“,“ sdělila Renáta Krystyníková, cyklokoordinátorka Otrokovic.

Sraz brigádníků v Otrokovicích se uskuteční v 10 hodin na čtyřech různých stanovištích. První stanoviště bude u kruhového objezdu u ČOV, druhé u lávky přes Dřevnici v ulici J. Jabůrkové, třetí stanoviště se připravuje u budovy Hasičského záchranného sboru Otrokovice a poslední u lávky přes Dřevnici na konci sídliště Trávníky. Na těchto stanovištích budou čekat dobrovolníci, kteří budou rozdávat pytle a rukavice. „Brigádníci  ze Zlína a Otrokovic se po práci sejdou u opékání špekáčků před dřevěným altánkem u jezu v Otrokovicích směrem na Zlín. Nachystána bude káva, čaj, voda, sladká odměna pro nejmenší a také malé odměny pro všechny zúčastněné,“ uvedla Renáta Krystyníková.

Jakmile se ukončí čistění stezky a jejího okolí, ponechají pytle účastníci u cyklostezky na určených místech a Technické služby Otrokovice zajistí jejich odvezení a případné dočistění stezky.

Připojte se ke společnému úklidu! Těšíme se na všechny pomocníky!

 „Materiální podporu zajistily Technické služby Otrokovice a společnost MATEO PACKING, přední český výrobce obalových materiálů. Za to jim patří velké poděkování,“ uvedla na závěr Krystyníková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x